6 Mart 2024 04:32 Güncelleme : 6 Mart 2024 04:32

Bunu Yapanlar Çok Zeki! İşte Zekânızı Test Etmenizi Sağlayan 3 Mantık Sorusu

Bunu Yapanlar Çok Zeki! İşte Zekânızı Test Etmenizi Sağlayan 3 Mantık Sorusu

Zekâ testi zaman zaman kendimizi ölçmek kimi zaman ise arkadaşlarımız ile eğlenmek ve yarışmak için güzel bir oyun olabilir. Kimi insanlar için zeka testi bir oyunken kimileri için ölüm kalım meselesi olabiliyor. Ama eğlenmesini bilen ve bundan bir eğlence çıkabileceğine inananlar için üç adet güzel soru hazırladık. İşte o efsane sorular.

İnsanların, Türkiye’de zekâ ortalaması 100’dür. En yüksek 150 en düşük 70 olarak görecek olursak aslında Türkiye, tüm bu zekâ ortalamasının da ortasında yer alıyor. Türkiye’de ortalamayı yükseltecek insanlardan biri de siz olabilirsiniz. Bu soruları doğru bir şekilde çözebilen ve mantığı hızlıca kavrayabilen tüm okurlarımızın yapabildiği soru başına bir puan kazanacağını belirtelim. Örneğin bir soruyu yapabilirseniz 30 puan, iki soruyu yapabilirseniz 60 ve son olarak üç soruyu doğru yapabilirseniz de 90 puan alacaksınız. Testimiz 100 puan üzerinden olacak, kalan 10 puanı da zamanlamadan alabileceksiniz. İşte o müthiş zekâ testi soruları. 

Birinci Zeka Testi Sorusu

Görselde gördüğünüz cisimleri doğru bir şekilde birleştirmeniz gerekiyor. En az iki adet şeklin birleşerek anlamlı bir görsel oluşturması gerekiyor. Soru ise şu: Yandaki şekil, aşağıdaki hangi iki şeklin birleşmesi ile ortaya çıkarılabilir? Eğer bu soruyu 10 saniyeden daha kısa sürede tamamlarsanız 10 puan alacaksınız. Eğer daha uzun olursa puan alamıyorsunuz.  

Birinci Zeka Testi Sorusu

İkinci Zeka Testi Sorusu

Bu test daha karmaşık. Birinci sorudan daha zor olan ikinci sorumuz ise şu şekilde: Rakamları kutulara öyle bir yerleştirin ki rakamları sağdan sola, yukarıdan aşağıya ve çaprazlamasına toplamları aynı rakamları versin. Aynı zamanda dört köşede duran 4 rakamın da toplamı aynı olacak. Son olarak ise merkezdeki 4 rakamın da sonucu aynı olacak. Bu soruyu çözmek içinde kendinize 2 dakika verin.  

İkinci Zeka Testi Sorusu

Üçüncü Zeka Testi Sorusu

Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz soru işaretine, en alttaki dört şekilden hangisi gelmelidir. Aslında çok basit gibi görünen ancak IQ seviyesi 120 üzerinde olan insanların dahi 30 saniyeden uzun sürede hesaplayıp yerleştirdiği bir soru. Eğer bu soruyu 20 saniyeden daha uzun sürede tamamlarsanız kendinizi aşırı zeki olarak görmeye başlayabilirsiniz.

Üçüncü Zeka Testi Sorusu

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış