19 Nisan 2023 22:22 Güncelleme : 19 Nisan 2023 22:24

Çamaşır suyu olan kumaşlara çözüm burada! Atmadan önce görseydim demeyin, bu yöntem kurtarıcınız olacak

Çamaşır suyu olan kumaşlara çözüm burada! Atmadan önce görseydim demeyin, bu yöntem kurtarıcınız olacak

Çamaşır suyu temizlikte sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alıyor. Temizlik konusunda oldukça güçlü olan bu ürün kıyafetlerimize bulaştığında da lekelenmeler yapabiliyor. Çamaşır suyu lekesi hiç çıkmayacak gibi görünse de aslında çıkartabilecek bir yöntem bulunmaktadır.

Çamaşır lekesi olan kıyafetlerinizden bu lekenin çıkmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu leke her ne kadar çıkmayacak gibi dursa da bazı püf noktalarıyla çıkarılması mümkündür. Çamaşır suyu olan kıyafetleri atmadan önce bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Peki, çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Kıyafetlere bulaşan çamaşır suyu lekesi

Çamaşır suyu lekeleri kıyafetlerimize temas ettiğinde bazı lekeler de meydana gelmektedir. Bu lekelerin çıkması zor gibi görünse de aslında bazı püf noktalarıyla birlikte kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Bunun için bazı malzemeleri edinmeniz gerekir. Tek seferde uygulayabileceğiniz bu yöntemle birlikte çamaşır suyu lekelerinden kurtulabilirsiniz. Çamaşır suyu lekesi olan kıyafetlerinizi atmadan önce bu yöntemi deneyerek kıyafetinizi tekrardan kullanabilecek hale getirebilirsiniz.

Kıyafetlere bulaşan çamaşır suyu lekesi

Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetlere bulan çamaşır suyu lekesi olan bölgenin kurumasını beklemeden hemen bol soğuk suyla yıkamanız gerekir. Daha sonra karbonat ve su karışımını çamaşır suyunun bulaştığı bölgeye sürün ve kuruması için 15 dakika kadar bekletin. Ardından temiz bir diş fırçası ile çitileme işlemi yapabilirsiniz. Kıyafeti çitilerken zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Çamaşır lekesi bu işlemlere rağmen çıkmıyorsa; temiz bir pamuğa eczaneden aldığını alkolü sürün ve çamaşır suyunun bulaştığı bölgeye sürün. Bu yöntemle rengi değişen kıyafetin eski rengi gelmesi sağlanabilir.

Alkol, karbonat gibi karışımlara rağmen leke çıkmıyorsa bu malzemelerin yerine nakış veya yama işlemi yapabilirsiniz. Bu yöntemle birlikte artık lekeli bölge görünmeyecek ve kıyafetinizde de ayrı bir hava oluşacaktır. Çamaşır suyu buluşan kıyafetinizi atmak yerine nakış ya da yama ile tekrardan kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Bunun için ip, kumaş veya hazır işlenmiş nakışlı kumaşlardan kullanabilir ve lekeli bölgeyi bu ürünlerle kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış