20 Nisan 2023 04:12 Güncelleme : 20 Nisan 2023 04:11

Canan Karatay bunu yiyen düz duvara tırmanıyor deyip açıkladı! Çiğ olarak tüketin

Canan Karatay bunu yiyen düz duvara tırmanıyor deyip açıkladı! Çiğ olarak tüketin

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle grip, nezle gibi kış hastalıkları da çoğalmaya başladı. Prof. Dr. Canan Karatay da yine dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Beslenme önerilerinde bulunan Canan Karatay, enerji yapan besinleri açıkladı.

Gündemde sık sık sağlıklı beslenme açıklamalarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay’dan yine çok konuşulacak açıklamalar geldi. Gençlere beslenme önerisinde bulunan Karatay, bazı besinlerin faydalarından da bahsetti. Peki, bu besinler hangileri? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

C vitamini deposu Turp

Prof. Dr. Canan Karatay gündemde sık sık sağlıklı beslenme ve sağlıklı besinler hakkında açıklamalarıyla adından söz ettiriyor. Yine dikkat çekecek açıklamalara imza atan Karatay; “Turp veya havucu çip olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız. Fıstık yerseniz de fıstık gibi olursunuz” ifadelerini kullandı. Turp, antioksidan, kalsiyum ve potasyum açısından oldukça zengin besinlerden biridir. Bu besinler sayesinde kalp hastalığına yakalanma riskiniz azalırken, yüksek tansiyonunuzu da düşürmeniz mümkündür. Yüksek tansiyon riskinin azalmasıyla birlikte felç geçirme riski de azalmaktadır. Turp içerisinde bulunan nitrat kan akışının düzenlenmesine de yardımcı olmaktadır. C vitamini açısından da oldukça zengin olan bu besin aynı zamanda soğuk algınlığından korurken, kıkırdağı oluşturan kolajenin üretilmesini de sağlar.

C vitamini deposu Turp

A vitamini kaynağı havuç

Canan Karatay’ın bahsettiği bir diğer besin olarak karşımıza çıkan havuç, özellikle uyumadan önce tüketildiğinde gece boyunca vücudun temizlenmesini sağlıyor. Gün boyu yediğimiz ve çevresel faktörlerden dolayı vücudumuza giren toksinlerin atılmasını sağlayan havucun etkisi de oldukça büyüktür. Doğal A vitamini deposu olan havuç bildiği üzere göz sağlığını korurken, görme gücünü de artırır. Kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı etkili olan havuç, kolesterole, hipertansiyona karşı da savaşır. Karaciğer enzimlerinin düzenlenmesi ve safra kesesi üzerinde etkili olan havuç, mideyi kuvvetlendirirken, mide sağlığını da korumaktadır. Bağırsakların hareketlenmesine ve sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlayan havuç, zararlı parazitleri de temizler ve bunun yanı sıra zararlı yağları yakmayı da sağlar. 

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış