19 Nisan 2023 23:00 Güncelleme : 19 Nisan 2023 23:00

Çaydanlığınız yandıysa lekeleri temizlemek bu kadar kolay! Bu yöntem sizi yeni çaydanlık almaktan kurtaracak

Çaydanlığınız yandıysa lekeleri temizlemek bu kadar kolay! Bu yöntem sizi yeni çaydanlık almaktan kurtaracak

Ülkemizde en çok içilen içecekler arasında yer alan çay istisnasız çok seviliyor. Her düzenli olarak çay demlemek için çaydanlıklar kullanılırken zamanla çaydanlıklarda kararmalar oluşabiliyor. Ateşin etkisiyle yanan çaydanlıkları temizlemek bir hayli zor oluyor. Çaydanlığınız yandıysa lekeleri temizlemek bu kadar kolay! Bu yöntem sizi yeni çaydanlık almaktan kurtaracak...

Oldukça fazla sevilen sabah kahvaltılarından eksik olmayan çay içmesi çok lezzetli olurken demlenmesinde bir  kadar zahmetli olabiliyor. Her gün ve günün farklı zaman dilimlerinde kullanılan çaydanlıkta yanmalar ve kararmalar görülebiliyor. Böyle durumlarda yeni çaydanlık almak her zaman mümkün olmayacağı gibi oldukça masraflı bir hale dönüşebilir. Evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntemle bu problemi kolaylıkla çözebilirsiniz. 

Doğru çaydanlık seçimi;

Çelik çaydanlık kullanmak sağlıklı bir tercih olacaktır. Çelik çaydanlık daha sağlam olacaktır ve kolay kolay kararma yapmayacaktır. Çaydanlık temizliği oldukça önemli bir etkendir. İç kısmını temizlerken doğal ürünler kullanılmasına dikkat edilirken dış tarafı için kimyasal temizlik malzemeleri kullanılabilir.

Çaydanlık içi nasıl temizlenir?
Çaydanlığın içine yarım litre su doldurun.
Suya bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Son olarak yarım bardak sirke ilave edin ve karışımı kaynatın.
Karışımın kaynamasının ardından sert olmayan bir sünger ile ya da pamuklu bir bez ile çaydanlığın içini ovun.
İşlemlerin ardından çaydanlığınızın içini bol su ile durulayın.
Çaydanlığın dış kısmı nasıl temizlenir?
Çaydanlığın dış kısmını temizlemek oldukça basittir. Çaydanlığın dış kısmını temizlemek için yapılması gerekenler şu şekildedir;
1 çay kaşığı tuzu bir bardak sirkeye karıştırın ve tamamen eridiğinden emin olun.
Sonrasında çaydanlığın dışını elde ettiğiniz karışımla silin.
Çaydanlığın diğer bir sorunlarından birisi ise parlaklığı oluyor. Peki bir çaydanlık yeni alınmış gibi nasıl pırtlatılır? Çelik çaydanlıkları yediğiniz elmanın kabukları ile kolay bir şekilde parlatabilirsiniz. Tek yapmanız gerekenler elma kabuklarını çaydanlığın içine koymak ve su ile kaynatmak olacaktır. Daha sonrasında tüm çaydanlığı parlatmak için karışımı kullanabilirsiniz. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış