18 Şubat 2022 00:30 Güncelleme : 18 Şubat 2022 00:33

Cennet Mahallesinin Çekildiği Ahşap Ev Uçuk Fiyattan Satıldı! Bakın O Ev Artık Ne İçin Kullanılıyor

Cennet Mahallesinin Çekildiği Ahşap Ev Uçuk Fiyattan Satıldı! Bakın O Ev Artık Ne İçin Kullanılıyor

Bir zamanlar ekranların izlenme rekorları kıran 2004 -2007 yılları arasında izleyici ile buluşan Cennet Mahallesi dizisinde ki ahşap ev dudak uçuklatacak bir fiyata satılıyor. Bu fiyatı görenler resmen şok geçirecek. Balat‘da bulunan tarihi evin rekor ücrette satıldığı açıkladıktan sonra fiyat karşısında vatandaş kendine gelemedi.

Bir dönemin unutulmaz dizleri arasında olan Cennet Mahallesi dizisi resmen o dönemin bütün reytinglerin topluyordu. 2004 - 2007 yılları arasında izleyici ile ekranlarda buluşan Cennet Mahallesi dizisi balatta bulunan bir sokakta çekiliyordu. Dizinin geçtiği Balat’ta tarihi ev olarak bilinen ahşap ev kısa süre önce satılığa çıkarıldığı duyuruldu. Gazeteci olan Arif Hür ise evin satılma sürecindeki detayların perde arkasını tekrardan kaleme aldı.

Alişan, Çağla Şikel, Müjdat Gezen ve Melek Baykal gibi birçok ünlü ve profesyonel ismin başrollerini paylaştığı Cennet Mahallesi dizisi Türk televizyon tarihi kapsamında en renkli yapılar arasında yerini aldı. Dizde Yunus yani Müjdat Gezen ve Ferhat yani Alişan’ın yaşandığı Balat’ta ki ahşap tarihi ev uzun süredir kullanılmaz durumdaydı. Ancak kısa süre önce bu ahşap tarihi evin satılığa çıkarıldığı duyuruldu.

Turistlerin Odağı Halinde

Gazeteci olan Arif Hür’ün yayınlamış olduğu yazısında; “Bundan 5-10 yıl öncesinde bu evin herhangi bir şekilde yüzüne bile bakılmıyordu. Şimdi ise son yıllar içersinde Fener - Balat’ta ki tarihi evlerin sırası ile restore edilmesi, bölgeye yeni ve farklı modern cafelerinden açılması ve mahallelerdeki güvenliğin en üst seviyeye artırılmasından sonra yabancı ve yerli turistlerin adeta gözdesi haline geldi.” sözlerin dile getirdi.

Arif Hür’ün dile getirdiğine göre Alişan ve Müjdat Gezen’in canlandırdığı Ferhat ve Yunus karakterlerin evinin şu anda toplamda 2.800.000 TL’ye satıldığı dile getirildi. Tanınmış bir kişi tarafından satın alınan bu ev 1900’li yılların başında inşa edilmiş dört katlı ahşap tarihi bir evdir.

Turistlerin Odağı Halinde

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış