24 Kasım 2022 13:32 Güncelleme : 24 Kasım 2022 13:32

Ciğerlerinizi tertemiz yapıyor, bütün zehirler atılıyor! Bunları her gün tüketin ciğerleriniz tertemiz olsun

Ciğerlerinizi tertemiz yapıyor, bütün zehirler atılıyor! Bunları her gün tüketin ciğerleriniz tertemiz olsun

Üretim ve sanayi faaliyetlerinin geliştiği son dönemde hava kirlilik oranı bir hayli arttı. Kışın gelmesi ve birçok hastalığın baş göstermesi ciğerlerimize oldukça zarar veriyor. Üst solunum yolları sigaraya ve birçok tütün ürünü grubunun kullanılmasıyla zarar görüyor. Kendimizi bu etkilere karşı korumak ve sağlığımızı doğal besinlerle güçlendirmek oldukça mümkün. Ciğerlerinizi tertemiz yapıyor, bütün zehirler atılıyor! Bunları her gün tüketin ciğerleriniz tertemiz olsun...

Hava kirliliğine bağlı olarak birçok kişi solunum yolları ile şikayet yaşıyor. Kendimizi kirli havadan korumak oldukça önemli bir hale geldi. Pandemi ile başlayan maske ve mesafe kuralları bir hayli etkisini gösterirken birçok hastalığa karşı kendimizi korumuştuk. Ancak tedbirlerin sona ermesi hastalıkların yaygınlaşmasına yeniden yol açtı. Bu dönemde bağışıklığımızı güçlendiren ve bizi hastalıklara karşı koruyan birçok besin bulunuyor. Sizler için faydalı ve ciğerlerinize iyi gelecek besinleri haberimizde derledik.

Akciğerlerimize mucizevi etki yapıyor

Meyan kökü çayı

Kış aylarına girdiğimiz bu dönemde meyan kökü çayı vücut sağlığımız için çok kıymetli bir yerde bulunuyor. Soğuk algınlığına, ülsere, karaciğer sağlığına ve akciğerlere çok iyi gelir. Akciğer temizliğinde etkili olan meyan çayını günde 1-2 bardak tüketebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı meyan kökü çayını bir bardak kaynamış suya ilave edip 5 dakika demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.

Nitrat bakımından zengin pancar suyu 

Pancar nitrat bakımından zengin olmasıyla akciğer fonksiyonlarının çalışmasına oldukça fayda sağlıyor. Pancar suyu akciğerin temizlenmesinde önemli rol oynarken içerdiği nitrat kan damarlarının gevşemesine, oksijen alımını optimize etmeye ve kan basıncını düşürmeye yarıyor.

C vitamini deposu: Biber

Biber vücudumuzda güçlü bir antioksidan görevi görmektedir. Güçlü antioksidan görevi gören biber c vitamini yönünden oldukça zengindir. Özellikle sigara tüketen kişilerin günlük c vitamini alım oranı diğer insanlara göre 35 mg daha fazla olmalıdır. Sigara dumanının antioksidan depoları üzerindeki zararlı etkisini c vitamini alımını arttırarak daha az zararlı hale getirebilirsiniz.

C vitamini deposu: Biber

Akciğer fonksiyonlarını koruyor: Yaban mersini

Yaban mersini akciğer fonksiyonlarını koruyan birçok değerli besinlerle yüklüdür. aban mersini, malvidin, siyanidin, peonidin, delfinidin ve petunidin dahil olmak üzere zengin bir antosiyanin kaynağıdır. Antosiyaninler, akciğer dokusunu oksidatif hasardan koruduğu gösterilen güçlü pigmentlerdir.

Akciğer fonksiyonlarını koruyor: Yaban mersini

Akciğer fonksiyonlarını iyileştiriyor: Zerdeçal

Zerdeçal içerdiği antioksidan ve antienflamatuar etkileri nedeniyle genel sağlık durumunu iyileştirmek için tercih edilir.Zerdeçalın ana aktif bileşeni olan kurkumin, özellikle akciğer fonksiyonlarını desteklemek için faydalı olabilir.


Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış