12 Haziran 2022 11:40 Güncelleme : 12 Haziran 2022 11:40

Cilt Güzelliği İsteyenleri Buraya Alalım! İşte Hem Doğal Hem Evde Yapılabilen Maske Tarifleri

Cilt Güzelliği İsteyenleri Buraya Alalım! İşte Hem Doğal Hem Evde Yapılabilen Maske Tarifleri

Cilt bakımı her insanın önem verdiği konulardan biridir. Cildimizin sağlıklı görünmesi, parlaması ve nemini kaybetmemesi oldukça önemlidir. Özellikle evde yapabileceğiniz birçok bakım yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerle birlikte cildinize uygulayacağınız ürünler de oldukça önemlidir. Doğru bakım yöntemi ve ürünlerle evde cilt bakımınızı yapmanız mümkündür. İşte o yöntemler:

Bu yöntemlerle birlikte cildinize uygulayacağınız ürünler de oldukça önemlidir. Doğru bakım yöntemi ve ürünlerle evde cilt bakımınızı yapmanız mümkündür. İşte o yöntemler:

Kil Maskesi Çeşitleri

Kil, geçmişten günümüze kadar cilt bakımında en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Özellikle içinde bulunan birçok mineralden kaynaklı cildimize parlaklık verirken aynı zamanda da beslemektedir. İçinde magnezyum, kalsiyum, potasyum bulunan kil, hem uygun fiyatlı hem de etkili bakım yöntemlerinden biridir. Kil maskelerinin içine karıştıracağınız doğal ürünlerle birlikte etkisini daha çok arttırmanız mümkündür. Kil maskesi yapmak isteyen kişiler için en çok tercih edileni maskeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  •  Yeşil kil maskesi
  •  Şems Arslan kil maskesi
  •  Beyaz Kil Maskesi
  •  Suna Dumankaya kil maskesi

Kil Maskesi Çeşitleri

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil maskeleri evde yapacağınız en kolay ve etkili yöntemlerden biridir. Yeşil kil maskesi için; 1 tatlı kaşığı papatya suyunu ve 1 çay kaşığı kili karıştırdıktan sonra cildinize uygulamanız gerekir. Maske kuruyana kadar bekleyin ve ardından durulama işlemi yapın. Yeşil kil maskesi cildinizi ölü derilerden temizleyecektir. Beyaz kil maskesi için; 2 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı beyaz kili karıştırın ve yüzünüze maske olarak sürün. Kuruduktan sonra durulama işlemi yapın. Hassas ciltlerin 5 dakika bekletmesi gerekir.

Suna Dumankaya kil maskesi için; 1 yemek kaşığı kil, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 damla limonun suyunu karıştırın. Ardından yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra yıkayın. Kuru ciltliler için en etkili maskelerden biridir. Şems Arslan kil maskesi için; 2 yemek kaşığı süt kaymağı, 1 tatlı kaşığı kil, 1 çay kaşığı süt, 1 çay kaşığı buğday nişastasını karıştırın ve yüzünüzde 15 dakika bekletin. Hassas ciltliler dâhil bu maskeyi herkes yapabilir. Cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış