8 Şubat 2022 17:30 Güncelleme : 8 Şubat 2022 17:36

Çocuklara Ispanak Sevdiren Tarif! Bol Kaşarlı Ispanak Graten Tarifi!

Çocuklara Ispanak Sevdiren Tarif! Bol Kaşarlı Ispanak Graten Tarifi!

Bu tarif sayesinde artık ıspanak sevmeyen çocuk kalmayacak! Çocuklarınız, sizden her gün ıspanak graten isteyecek! İşte o enfes tarif!

Anneler, çocuklarına sebze yemeklerini yedirmek konusunda çoğu zaman zorluk yaşarlar. Bunun için sebzeleri çeşitli şekilde yaparak çocuklara yedirmeye çalışırlar. Ispanak da faydalı olmasına rağmen çocukların çok sevmedikleri bir yiyecektir. Ancak çelişti şekilde lezzetlendirilen her sebze, çocuklar tarafından sevilerek tüketilebilir. Onlardan bir tanesi de ıspanak graten tarifidir. İşte bol kaşarlı ıspanak graten tarifi!

Ispanak Graten Tarifi Malzemeleri

- 500 gram ıspanak
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası
- Üç yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tane orta boy haşlanmış patates
- Bir tane rendelenmiş havuç
- Tuz
- Karabiber

Beşamel sosu için;

- İki yemek kaşığı dolusu tereyağı
- İki yemek kaşığı dolusu un
- Bir buçuk su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber

Üzeri için;

- Bir kase rendelenmiş kaşar peynir 

Ispanak Graten Tarifi Malzemeleri

Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

İlk olarak ıspanaklar güzelce yıkanır ve yabani otlardan ayrılır. Ardından soğanlar küçük küçük doğranır ve az bir yağın içinde kavrulur. Daha sonra soğanların içine yarım yemek kaşığı dolusu domates salçası eklenerek biraz daha karıştırılır. Sonra üzerine doğranan ıspanaklar ilave edilir. Ispanaklar ağzı kapalı bir şekilde önce suyunu salıp sonra suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve karabiber de eklendikten sonra altı kapatılıp ılıması beklenir. Ardından beşamel sosun yapımına başlanır. Bunun için tavaya tereyağı alınıp eritilir ve üzerine un ilave edilir.

Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

 Birkaç dakika yağ ile un kavrulur. Sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Beşamel sos koyulaşmaya başlayınca içine tuz ve karabiber atılarak altı kapatılır. Sonra haşlanmış patatesler doğranır, rendelenmiş havuçlar ile birlikte hazırlanan ıspanaklı harca ilave edilir. Tüm malzemeler birkaç tur karıştırılıp fırın kabına alınır. İsteyen kişiler borcam da kullanabilirler. Üstüne ise hazırlanan beşamel sos ilave edilir. En üstüne ise rendelenmiş kaşar peyniri eşit şekilde yayılır. Daha sonra ıspanak graten 180 derecelik fırında altlı üstlü 20 dakika pişirilir. 10 dakika ise üstünün kızarması için sadece üst ayarında pişirilir. Daha sonra sıcak sıcak servis edilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış