20 Aralık 2022 22:00 Güncelleme : 20 Aralık 2022 22:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük müjdesi geliyor! Doğalgaz faturalarını yarı yarıya indirecek hamle! İşte çok konuşulan o iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük müjdesi geliyor! Doğalgaz faturalarını yarı yarıya indirecek hamle! İşte çok konuşulan o iddia

Hükümetin seçimler öncesinde ekonomik krize engel olmak için doğal gaz indirimi planladığı söyleniyor. Edinilen bilgiye göre, bu yıl dört ayrı zam ile yüzde 100 oranında artırılan doğalgazın indirime gitmesiyle ilgili bürokratlar çalışmalara başladı. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

1 Eylül 2022 tarihinden itibaren elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmıştır. Boru Hattı ve Benzin Taşımacılığı AŞ (BOTAŞ), bu yıl itibarıyla doğalgaz tarifesine ortalama %20,4, KOBİ’lere %47,6, sanayi tarifesine %50,8 ve elektrik üretim tarifesine %49,5 oranında zam yapılacağını açıkladı.

BOTAŞ, Ekim ayı tarifesinde konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmezken, medyadan gelen habere göre, sanayi gazı için yeni fiyat formülü getirildi.

Yeni fiyat formülünü "örtülü zam" olarak nitelendiren bir sektör uzmanı, büyük sanayilerin kullandığı doğal gazın %4,9'dan %37'ye çıktığını söyledi.

RUS GAZINDA YÜZDE 25 İNDİRİM İSTEĞİ

Hükümetin, Rus yetkililerle yüzde 25'lik bir doğal gaz indirimi müzakeresi yapmak üzere masaya oturduğu söyleniyor.

Rusya'da doğalgaz ödemelerinin 2024 yılına kadar ertelenmesi de gündemdeydi ve bu bilgi cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulandı.

AKP hükümetinin politikaları, 2022'nin ilk altı ayında devlet bütçesinin erimesine neden oldu. Hükümet, seçim öncesi bütçeyi çözmek ve ekonomik krizi "törpülemek" için adımlar attı.

Rusya'dan doğalgaz ödemelerini 2024 yılına kadar ertelemesini isteyen hükümet, bu kez %25 indirim talep etti.

Bloomberg'e konuşan üst düzey Türk yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği doğal gazın fiyatında %25'in üzerinde indirim yapmak amacıyla Cuma günü bir Rus heyetini Ankara'da ağırlayacağını söyledi.

SEÇİM ÖNCESİ 'MÜJDE' HAZIRLIĞI

Konuya ilişkin HaberTürk yazarı Bülent Aydemir ise bugünkü yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı seçmen üzerinde belki de en etkili müjdelerden biri olacak. Oranını henüz bilmiyoruz. Bu konuda bürokratlar sıkı bir çalışma yürütüyor…"

"Bu kadar zamdan sonra açıklanacak indirim oranı vatandaşı ne kadar etkiler veya ne kadar ikna eder bilemem"

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış