26 Kasım 2022 21:41 Güncelleme : 26 Kasım 2022 21:41

Devlet o kişilere aylık 1840 TL maaş veriyor! PTT'den kimliğiyle gidenler alıyor, işte yararlanma koşulları

Devlet o kişilere aylık 1840 TL maaş veriyor! PTT'den kimliğiyle gidenler alıyor, işte yararlanma koşulları

Devletten yeni bir açıklama daha geldi. Kimliği ile PTT’ye gidenler o maaştan yararlanabilecek. Peki bu devlet destekli maaştan kimler yararlanabilecek? Hangi koşullar gerekiyor? Hepsi ve daha fazlası haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler desteklenmeye son gaz devam ediyor. Özel koşulları sağlayan aileler için devlet tarafından destek maaşı verilecek. İşte tüm detaylar.

Herkesin yararlanabileceği destek bulunduğu söylenildi

Sosyal yardımlar internet üzerinden en çok sorgulama yapılmaya başlayan konuların en üstünde yer almaya başladı. Ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenmeye başlayan ailelerin her zaman devlet arkasında durmaya devam ediyor. Durum bu şekilde olunca insanların sosyal yardımlara olan ihtiyaçları da bir hayli artıyor. Bütçelerini devletten alacakları sosyal yardımlar ile desteklemek isteyen birçok vatandaş bu konuda araştırmalarını yoğunlaştırarak yardımları arayışa giriyor.

Türkiye’de sosyal yardımlar üzerinde bir süre önce politika değişiklikleri yapıldı. Özellikle seçim yatırımı olarak da görülmeye başlayan bu politika değişikliklerinden dolayı vatandaşlar daha çok faydalanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önceki yıllarda sadece ihtiyaç sahipliği üzerinden sosyal yardım politikası uygulamaya yapıyordu. Bu sosyal yardımlar da geniş bir tabana yayılamıyordu. Sonrasında ise politika değişikliği yapılarak vatandaşların önemli bir kısmına sosyal yardım destekleri verilmeye başlandı. Vatandaşlar çok yüksek ekonomik koşullara sahip değilse en az bir sosyal yardımdan yararlanma imkanına sahip olacaklarını belirttiler ve bu durum için çalışmaları sürdürdüler.

Herkesin yararlanabileceği destek bulunduğu söylenildi

Engelli vatandaşlar devlet tarafından el üstünde tutuluyor

Son yıllarda Türkiye’de engelli vatandaşların statülerinde bir yükselme takip edilmeye başlanıldı. Önceki yıllara nazaran aile içinde dahi dışlanan engelli vatandaşlar bugünlerde sadece aileleri içinde değil toplum içinde de büyük bir önem kazanmaya başladılar. Engelli vatandaşlar sosyal hayatın tam da içinde yer alamadıkları gözlemlendi. Burada da devletin bu engelli vatandaşlar üzerindeki bakış açısı da büyük etkili oldu. Devlet maddi ve manevi olarak her şekilde engelli vatandaşların yanında durmaya devam ediyor. Bu maksatla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu vatandaşlara nakit sosyal yardım ödemesi yapmaya başladılar.

Engelli vatandaşlar devlet tarafından el üstünde tutuluyor

1.840₺ devlet destek ödemesi yapmaya başlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşlar için belirli koşullar yerine getirildiği zaman engelli maaşına bağlanıyorlar. Bu konu üzerinde Aile Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada bazı özel şartlar uygulanılacağı söylendi. O detaylar ise şu şekilde;

Devletin sosyal yardımından alacak olan engelli vatandaşın öncelikle herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması ve hane içi kişi başı aylık gelirinin 1.833 ₺’den daha fazla olmaması gerekiyor.
Yüzde 40 ve daha üstünde engelli raporu olması gereken vatandaşlara Aile Bakanlığı bu şartların karşılanması durumunda engelli maaşı bağlanılacak.

Bu kapsamda yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olan her bir vatandaş için 1.226 ₺ engelli maaşı, yüzde 70 ve üzeri engeli olan bireyler içinde 1.840 ₺ engelli maaşı ödemesi yapılıyor. Ödemeler engelli vatandaşlarımız için PTT üzerinden aktarılmaya başlanacak. Bu ödemeleri alabilmek için sadece kimlik ibraz etmek yeterli olabiliyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

2 Yorum Yapılmış
  1. Ayfer

    By destktn yaralanmak istyorum

    29-11-2022 03:43
  2. Ömer yıldız

    Desteklerden yararlanmak istiyorum

    28-11-2022 22:22