26 Kasım 2022 22:01 Güncelleme : 26 Kasım 2022 22:01

Doğalgaza indirim geliyor, müjde yetkililerden geldi! Peki vatandaşlar indirimden yararlanabilecek mi?

Doğalgaza indirim geliyor, müjde yetkililerden geldi! Peki vatandaşlar indirimden yararlanabilecek mi?

Doğalgaza indirimler arka arkaya geleceği söylendi. Yüzde kaçlık bir indirim geleceğine kadar açıklamalar yapıldı. Bu haber karşısında tüm millet resmen düğün havası yaşayacak. Bu indirimler herkesin yüzünü güldürecek. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle..

Kış mevsiminin gelmesi ile beraber havalar iyice soğudu. Durum bu şekilde olunca doğal gaz da son sürat yakılmaya ve evler ısıtılmaya başlanıldı. Peki doğalgaza yüzde kaçlık bir indirim geliyor? İşte tüm detaylar…

Doğalgaza gelen indirim ne kadar olacak?

Pandemi ile başlamış olan ve daha sonra Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş ile büyümeye başlayan enerji krizine yönelik ülkelerin arayışları da son gaz devam ediyor. Kış ayları ile birlikte sorunun daha da büyümesinden kaynaklı olarak enerji için sevindirici bir haber gelmeye başladı. Piyasa Uzmanı Mehmet Doğan, konuya ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunarak, Avrupa'da bollaşmaya başlayan Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) ile enerji fiyatlarında da indirim olacağını ve bu indirimlerden vatandaşların da faydalanabileceğinin müjdesini verdi.

Doğalgaza gelen indirim ne kadar olacak?

Şirketler de doğalgaz indiriminden faydasını alacak

Piyasa Uzmanı olan Mehmet Doğan, "Gaz Referans Fiyatından doğal gaz alan sanayi şirketlerine kadar Aralık ayı fiyatları Kasım ayına göre %21 daha indirim olacağını söyledi. Kasım ayında referans fiyat 25.911 ₺ ve 1000 m3 idi. Aralık ayında ise bu oran 20.543 ₺ ve 1000 m3 olarak uygulanılmaya başlanacak. Önemli gelişmeden de şirketler de yararlanacak. Bu durumun en büyük sebebinin ise AB'de de havaların sıcak geçmesi sebebi ile, LNG'nin bollaşıp Türkiye'nin bu durumdan istifade etmesi şeklinde yorumluyorum açıkçası ben. Bakalım ürün fiyatlarında da bu indirimler yansıyacak mı?" ifadelerine yer verdi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış