22 Şubat 2022 14:00 Güncelleme : 22 Şubat 2022 15:46

Dolar Yatırımcılarına Önemli Tüyolar! Ünlü Analizci Paylaştı Son Durum Ne Olacak?

Dolar Yatırımcılarına Önemli Tüyolar! Ünlü Analizci Paylaştı Son Durum Ne Olacak?

Dolar alım satımı yapacak olanların dikkatine! Uzun süredir hızlı bir ivme kazanmış olan dolar kurunda her an yeni bir gelişme yaşanabilir gibi gözüküyor. Tüm yatırımcıların gözü bu inişli çıkışlı haritada.

Doların kurunda, 2021 yılı sonunda yaşanan ani ve rekor seviyelerdeki artık Türk para piyasasının altını üstüne getirmiş durumda. İlerleyen günlerde doların hızla tırmanması ve bir anda 13 dolaylarına inmesi de yatırımcının oldukça kafasını karıştıran bir unsur haline geldi. Bazı yatırımcılar dolar daha fazla düşebilir düşüncesiyle uzak durmayı tercih ederken ve başka yatırım araçlarına yönelirken bazıları ise doların daha fazla artacağını düşünerek yatırımlarını bu alana yöneltmiş durumda. Türk halkının bir süredir yeni güne cebindeki paranın bir kısmının kaybolmasıyla uyanması da bu noktada dolar yatırımının önemini vurgular niteliğe sahip. Akıllar da ise dolar bu sene de rekor oranlara imza atacak mı sorusu dolaşıyor?

Dolarda Ani Sıçrayış

Ünlü analizciler 13.50 seviyesine sabitlenen daha doğrusu sabitlenmeye çalışılan dolar kurunda ilerleyen günlerde hızlı zıplamalar yaşanma olasılığının olduğunu vurguluyor. Özellikle ABD enflasyonun 40 yılın zirve rakamlarına ulaşması neticesinde FED tarafından yapılan faiz artırımı baskıları yaşanmaya başlanmıştı. Dünya çapında yaşana bir enflasyonun da yurtiçinde önemli bir yankı bulacağını bildiren yetkililer yükseliş riskinin hala devam ettiğini öne sürdüler. Bir takım ekonomik destek paketleri hazırlansa da bu durumu ne kadar düzenletebileceği ya da ne kadar süre etkili olabileceği hala çok fazla tartışılıyor. 

Dolarda Ani Sıçrayış

Liralaşmanın Önemi

Dolar hala Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş sergilerken ilerleyen günlerde bu yükselişin nasıl yaşanacağı ya da bir düşüşün olup olmadığı son derece merak ediliyor. Son enflasyon raporunda açıklanan sunuma göre liralaşmanın stratejisine dikkat çekilirken ekonominin bir an için bile rahat nefes alabilmesi için yatırımcıların yastık altında sakladığı birikimlerin Türk Lirasına çevrilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Bu plan işi yaramadığı takdirde Türk Lirası ile eriyip pul olan paranın geri gelmeyeceğini düşünen pek yatırımcı ise olaya oldukça çekimser yaklaşıyor.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış