20 Haziran 2022 11:30 Güncelleme : 20 Haziran 2022 11:30

Dolarda Tansiyon Çıkıyor! Remzi Özdemir Rakamı Verdi “Faiz Silahı Çekilebilir”

Dolarda Tansiyon Çıkıyor! Remzi Özdemir Rakamı Verdi “Faiz Silahı Çekilebilir”

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ile ilgili yeni tahminlerde bulundu. Türkiye ekonomisinde doların dalgalı olması nedeniyle gelişmeler oldukça yakından takip ediliyor. Türk lirasının değer kaybı sürerken, uluslararası finans kuruluşlarının dolardaki yükseliş beklentilerini sürdürüyor

Remzi Özdemir dolar kuru ile ilgili yaptığı isabetli tahminleri nedeniyle Dolar Kahini lakabını aldı. Remzi Özdemir yine çok kritik tahminlerde bulundu. Dolar kurunun bundan sonraki seyrinde 18 tl seviyesine dikkat çekti. Peki dolar kuru bundan sonra yükselmeye devam edecek mi? Yoksa dolar düşer mi? 

Dolar Kahininin Yeni Tahminleri Olay Oldu

Hukuk alanında köklü değişikler yapılmadığı sürece ve iktidar değişikliği olmadığı sürece doların yükselişinin durdurulamayacağını belirten Remzi Özdemir, dolardaki yükseliş trendinin devam edeceğini söyledi. 18 tl seviyelerinden sonra yapılacak operasyonlarla bir miktar düşüş sağlansa bile bunun kısa süreceğini öne sürdü. Daha önce de yaptığı tahminlerle gündeme gelen Remzi Özdemir dolar kurunun yükselişinin durdurulamayacağını belirtti. 

Dolar Kahininin Yeni Tahminleri Olay Oldu

Faiz Silahı Çekilebilir Ancak Dolar Kuru Düşmez

Remzi Özdemir dolar kurunun sürekli yükselişine dair Cumhurbaşkanının faiz silahını çekebileceğini belirtti. Daha önce bunun örneklerinin görüldüğünü söyleyen Remzi Özdemir faiz silahının kullanılabileceğini ve bunun da kısa sürelide olsa etkisinin olabileceğini söyledi. Faiz silahının kullanılması bazı alanlarda zarar verse de doların yükselişini durdurabilir.

Dolar kurunun yükselişini yorumlayan Remzi Özdemir, faiz artırımının Merkez Bankası için bir şey ifade etmediğini söyledi. Ancak kademeli olarak her ay yüzde on faiz artırımı yapılırsa dolar düşebilir dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 tl takıntılı bir dolar politikası olduğunu belirten Remzi Özdemir, 18 tl den sonra yapılacak bir operasyonun kısa süreli de olsa dolar kurunu düşürebileceğini ancak bunun etkisinin uzun sürmeyeceğini belirtti.
18 tl den sonra dolar alınmasını tehlikeli bulduğunu söyleyen Remzi Özdemir, Aralık ayında küçük yatırımcıların aldıkları dolardan sonra aylarca zararlarını çıkarmaya uğraştıklarını hatırlatarak 18 tl seviyelerinden sonra dolar almanın doğru olmayacağını söyledi. Zarar etmek istemeyenlerin bu seviyelerden sonra dolar almamalarını önerdi. 

Faiz Silahı Çekilebilir Ancak Dolar Kuru Düşmez

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış