21 Haziran 2022 17:12 Güncelleme : 21 Haziran 2022 17:12

Dolarda Temmuz Çanları! Ünlü Ekonomist Acil Önlem Uyarısı Yaptı Dolar Uçuşa Geçiyor

Dolarda Temmuz Çanları! Ünlü Ekonomist Acil Önlem Uyarısı Yaptı Dolar Uçuşa Geçiyor

Ekonomist Murat Özsoy, açıl önlem uyarısında bulundu. Acıkmalarıyla gündemde yerini alan Murat Özsoy’un bu açıklamadı çok dikkat çekti. Dolar hakkında Temmuz ayına dikkat çekti ve acilen önlem alınması gerektiğini işaret etti.

ABD Merkez Bankasının faiz artırımından sonra Ekonomist Murat Özsoy, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Temmuz ayına dikkat çeken Murat Özsoy, acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı. Gündeme damgasını vuran bu açıklamalar çok konuşulacak. İşte haberin detayları.

Temmuz Ayına Dikkat Çekti ve Acilen Önlem Alınması Gerektiğini Vurguladı

ABD Merkez Bankası, Haziran ayı toplantısında 75 baz puan faiz artışı yaptı. 75 baz puan faiz artışından sonra ekonomist Murat Özsoy önemli açıklamalar yaptı. ABD Merkez Bankasının bu faizi 1994 yılından bu zamana kadar en sert faiz artırımı olarak geçti. Bu faiz artışından sonra Ekonomist Murat Özsoy, oluşabilecek bazı senaryoları anlattı. ABD Merkez Bankasının sonraki dönemde de 75 baz puan faiz artırımı yapabileceğine işaret etti.
Ekonomist Murat Özsoy bu faiz artırımından sonra Türk Lirasının ABD doları karşısında değer kaybı yaşayacağını ve Temmuz ayından sonraki aylarda da bu kaybın hızlanacağını vurguladı. Ekonomist Murat Özsoy, ekonomi yönteminin küresel çaptaki para politikaları iyi uyumlu olmadan, yurtiçindeki enflasyon sorununun sadece dış etkenlere bağlamaya devam edilmesi ve enflasyon ile mücadelede gereken adımların atılmaması durumunda ABD Merkez Bankasının 75 baz puan artırımı karşısında küresel bir likidite sıkışıklığı olacağına işaret etti.

Temmuz Ayına Dikkat Çekti ve Acilen Önlem Alınması Gerektiğini Vurguladı

FED’in Faiz Artırımından Sonra Olabilecek Senaryoları Söyledi

ABD Merkez Bankasının 75 baz puanlık faiz artırımından sonra küresel bir likidite sıkışıklığı olacağını ve paranın artan maliyet karşısında, hane haklarının ve reel sektördeki firmalar açısından yüksek seviyede finansal sıkıntılar olabileceğini ifade etti. Ekonomist Murat Özsoy, Temmuz ayından sonraki dönemlerden Türk Lirasının ABD doları karşısında değer kaybı yaşayacağı ve bu değer kaybının Temmuz ayından sonraki aylarda da hızlanacağını işaret etti. Gündeme damgasının vuran bu açıklamalar çok fazla dikkat çekti

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Yazılanlar ekonomistin görüşleridir.

FED’in Faiz Artırımından Sonra Olabilecek Senaryoları Söyledi

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış