21 Aralık 2022 19:30 Güncelleme : 21 Aralık 2022 19:34

Dolarınız varsa hemen bakın! İslam Memiş son çıkış deyip duyurdu, kademeli olarak düşecek

Dolarınız varsa hemen bakın! İslam Memiş son çıkış deyip duyurdu, kademeli olarak düşecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda bir gerileme yaşanabileceğini ifade etti. Dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, dolar kurunun 16 lira seviyelerini görebileceğini belirtti. İslam Memiş’in bu açıklamaları gündemde de oldukça dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sık sık piyasalar hakkındaki yorumlarıyla ve uyarılarıyla gündemde yerini alıyor. Şimdi de 2023 tahminlerini ve dolar kurunun gerileyeceğini ifade eden İslam Memiş, açıklamalarıyla gündemde yerini aldı. Peki, İslam Memiş, dolar kuru hakkında ne dedi? Dolar kuru gerileyecek mi? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Dolar kuru hakkında açıklamalar

TV100’deki köşesinde değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunda yıl sonu beklentisinin 20-21 lira aralığında olduğunu belirtti. Ancak bu seviyeden uzak bir yıl sonu kapanışı yapacağını belirten İslam Memiş, sebebi olarak kontrol sistemin eline geçtiğini ve serbest piyasa koşullarının da gerçekleşmemiş olduğunu belirtti. Bir yıldır belli bir direnci kıramayan dolar/TL kurunun içerde yatırımcısının beklentisini karşılamadığını belirten İslam Memiş, 2022 yılına 13,25 liradan başlayan dolar/TL kurunun bugün 18,66 lira olduğunu ve serbest piyasalarda da 18,77 lira olduğunu belirtti. İslam Memiş tahminince dolar tarafından bugünlerin son çıkış olduğunu belirtti. Kademeli geri çekilmelerde 16,50- 16,30- 16,10 seviyelerini takip edeceğini belirtti.

Dolar kuru hakkında açıklamalar

“Bugünler son çıkış

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in Tv100’deki açıklamalarında; “Dolar/TL kurunda yıl sonu beklentisi 20-21 lira aralığı idi. Ancak bu seviyeden uzak bir yıl sonu kapanışı yapacak. Çünkü kontrol sistemin eline geçti, serbest piyasa koşulları da gerçekleşmemiş oldu. Bir yıldır belli bir direnci kıramayan dolar/TL kuru, içerde yatırımcısının beklentisini karşılayamadı. 2022 yılına 913,25 liradan başlayan dolar/TL kuru, bugün 18,66 lira. Serbest piyasalarda ise 18,77 lira. Bence dolar tarafında bugünler son çıkış. Kademeli geri çekilmelerde 16,50- 16,30- 16,10 seviyelerini takip edeceğim” ifadelerini kullandı.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Anlatılanlar İslam Memiş’in görüşleridir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış