19 Ekim 2022 11:26 Güncelleme : 19 Ekim 2022 11:35

Dünya Şampiyonası ödül töreninde Türk ve Kazak sporcular arasında bayrak çekişmesi

Dünya Şampiyonası ödül töreninde Türk ve Kazak sporcular arasında bayrak çekişmesi

Antalya'da düzenlenen 43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk ve Kazak sporcular arasında yaşanan gerilim damga vurdu. 21 yaş altı klasmanda "Dünya Şampiyonu" olan sporcumuz Derya Ceren Çağlayan, ödül töreninde kendisinden önce kürsüye çıkarak ülkelerinin bayrağını açan Kazak sporcuların nezaket dışı hareketine Türk bayrağıyla cevap verdi. O anlar kameralara anbean yansırken, Kazakistan Milli Bilek Güreşi takımının teknik direktörü Marat Asainov yaşanan olay sonrası özür diledi.

14-23 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası, ilginç anlara sahne oldu. Şampiyonada 21 yaş altı klasmanda mücadele eden milli sporcumuz Derya Ceren Çağlayan 'Dünya Şampiyonu' oldu.

Madalyasını almak için podyuma çıkan sporcumuzdan önce, 2'nci ve 3'üncü olan Kazak sporcuların kendi ülkelerinin bayrağı ile sahneye çıkması ve bayraklarını nezaket dışı bir şekilde açmalarına, milli sporcumuz Çağlayan'dan yanıt gecikmedi.

Kazak Takımı Özür Diledi

Kazakistan Milli Bilek Güreşi takımının teknik direktörü Marat Asainov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Bu konuyu koçlarla ve kızlarla zaten tartıştık. Bu, elbette bir daha olmayacak. Bu olaydan dolayı herkesten ve tabii ki dünyanın dört bir yanındaki spor hayranlarından özür dileriz."

Etiketler

Spor   Video Galeri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış