5 Haziran 2022 22:00 Güncelleme : 5 Haziran 2022 22:00

Dünyanın En Zeki İnsanları Bu Ülkelerden Çıkıyormuş! Türkiye Kaçıncı Sırada Diye Merak Edenler Listeye Baksın!

Dünyanın En Zeki İnsanları Bu Ülkelerden Çıkıyormuş! Türkiye Kaçıncı Sırada Diye Merak Edenler Listeye Baksın!

Her sene yapılmakta olan ülkeler arası ortama IQ sıralaması, nihayet bu sene için de ortaya çıktı. Açıklanan listeye göre Türkiye’nin IQ ortalamasına göre kaçıncı sırada olduğu belli olurken ilk sıralarda yer alan ülkeler herkesi şaşırtmayı başardı. İşte, uzman ekipler tarafından yapılan ortalama IQ çalışmalarıyla ortaya çıkan ülkeler sıralamasının merak edilen tüm detayları.

İnsanlar arasında zeka ölçütü olarak kabul edilen IQ testleri, milyonlarca kişinin nasıl bir zeka yapısına sahip olduğunu belirlerken ölçütün kaç olduğunu da gözler önüne seriyordu. Uzmanlar tarafından kabul edilen ölçütlerde 90 IQ altında kalan dereceler, zeka geriliğini ifade ederken 120 IQ derecesinden fazla bir ölçüte sahip olan kişiler ileri zekalı olarak nitelendiriliyorlar.

Şimdilerde milyonlarca kişinin katılımıyla yapılan IQ testleri sonucunda ülkelerin ortalama IQ derecelerinin ne kadar olduğu da ortaya çıktı. Bu durum, ülkemizde yaşayan insanların IQ ölçüt ortalamalarının ne kadar olduğunu da gözler önüne serdi. İşte, uzmanlar tarafından yapılan IQ testleri sonucunda ülkelerin genel zeka dereceleri.

Türkiye Genel IQ Sıralamasında Kaçıncı Sırada Yer Aldı?

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve dünya genelinde yapılan çalışmalarla ortaya çıkarılan ülkeler arası IQ derecelendirmeleri, 2022 yılı için de nihayet tamamlandı. Buna göre ülkelerin IQ ortalamalarına göre sıralanmaları sağlanırken Türkiye’nin kaçıncı olduğu da ortaya çıktı.
Türkiye, hayal kırıklığı yaratan 86.8 ortalama IQ derecesiyle Arjantin’i geçerken Romanya’nın altında kalarak 77. sırada yer aldı. Bu durum, geçtiğimiz yıllarda yapılan IQ testlerinde 90 çıkan ülke ortalamasının sürekli geriye gittiğini de gözler önüne serdi. Fakat bazı vatandaşlar, sonuçların manipülatif olduğunu ve değerlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

Türkiye Genel IQ Sıralamasında Kaçıncı Sırada Yer Aldı?

En Zeki İlk 5 Ülke Hangisi Oldu!

Vatandaşlar, ülkemizin IQ ortalamasının kaç olduğunu ve diğer ülkeler arasında kaçıncı olduğunu merakla araştırırken en zeki kabul edilen 5 ülkeyi de merak ediyorlardı. Listenin 5. sırasında 104.1 ortalamayla Çin, 4. sırasında 105.37 ortalamayla Hong Kong, 3. sırasında 105.89 ortalamayla Singapur, 2. sırasında 106.47 ortalamayla Tayvan ve 1. sırasında 106.48 ortalamayla Japonya yer aldı. Şimdilerde milyonlarca vatandaş, yeni testlerin yapılmasını ve ülkemizin daha üst sıralarda yer almasını dört gözle beklemeye başladı.

En Zeki İlk 5 Ülke Hangisi Oldu!

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış