10 Şubat 2022 14:18 Güncelleme : 10 Şubat 2022 14:27

Duygu Özarslan'a Paylaşımından Dolayı Ağır Ceza Kesildi! Ne Yaptın Duygu! İşte O Paylaşım ve Ceza Miktarı

Duygu Özarslan'a Paylaşımından Dolayı Ağır Ceza Kesildi! Ne Yaptın Duygu! İşte O Paylaşım ve Ceza Miktarı

Sosyal Medya fenomenlerinin haksız kazanç elde etmelerinin önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda, sosyal medyadan gelir elde edenlerin denetlemesi amacıyla işbirliği yazısı zorunlu kılınmıştı. Kurallara uymadığı tespit edilen Duygu Özaslan Ticaret Bakanlığı tarafından para cezası kesildi.

Milyonlarca takipçisi bulunan fenomen Duygu Özaslan a para cezası kesildi. Aralarında giyim, kozmetik ve güzellik ürünlerinin bulunduğu birçok markayla reklam işbirliklerinde bulunan Özaslan'a Ticaret Bakanlığı 114 bin 326 bin Lira ceza kesti.

En çok takip edilen güzellik vloger lardan ilk beşi arasında gire Duygu Özaslan, 2022 yılı Şubat ayı itibarıyla Özaslan'ın 2 milyondan fazla takipçisi ulaşmış durumdadır.

Duygu Özaslan kimdir?

17 Nisan 1991 İstanbul doğumlu Duygu Özaslan, 166 cm ve 49 kilodur. YouTube kanallarındaki ürün yerleştirme çalışmalarıyla ilgili yapılan araştırmada, Özaslan'ın YouTube kanalında 1 Haziran 2017 ve 20 Şubat 2018 tarihleri arasında yüklediği videolar analiz edildi ve bu videolarda izleyicilerin reklamdan daha çok Duygu Özaslan ve videonun çekim kalitesiyle ilgili düşüncelerini paylaştıkları tespit edilmiştir. Duygu Özaslan'ın sahanda yumurtanın Türkçesini unutarak "sunny side up" şeklinde tanımlaması hem eleşirilmiş, hem de mizah malzemesi olmuştur. Duygu Özaslan, Temmuz 2020'de kendi Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflardan daha farklı fotoğraflarının gündeme düşmesiyle sosyal medya kullanıcıları tarafından yazlılı ev sözlü linç edildi. Özaslan, bunun üzerine bir hastalığına yakalandığını ve tedavi gördüğünü açıklamıştır.

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış