15 Şubat 2022 18:30 Güncelleme : 15 Şubat 2022 17:09

Ebru Şallı Sır Gibi Sakladığı Tarifi Açıkladı! İşte Kilo Aldırmayan Ev Yapımı Pizza Tarifi!

Ebru Şallı Sır Gibi Sakladığı Tarifi Açıkladı! İşte Kilo Aldırmayan Ev Yapımı Pizza Tarifi!

Pizza, ülkemizde en çok tercih edilen fast-food yiyeceklerinin başında gelmektedir. Fakat fazla kaloriye sahip bir yiyecek olması, özellikle kadınlar açısından sorun oluşturabiliyor. Ebru Şallı, pizzanın kalori sorununa çözüm bularak sadece 100 kalorilik pizza tarifi paylaştı. İşte, ünlü ismin herkesten sır gibi sakladığı fit pizza tarifi!

Ülkemizde sevilerek tercih edilen fast-food türlerinden biri olan pizza, sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Fakat günümüzde çok pahalı bir hale gelmesiyle hanımlar pizza tariflerini evde denemeye başladı. Bu durum, pizzanın çok yüksek kalori içerdiğini ve kilo almayı kolaylaştırdığını da gözler önüne serdi.
Ebru Şallı, pizzanın kalori sorununa çözüm buldu. Ünlü isim, sır gibi sakladığı pizza tarifini milyonlarca hanıma sundu. Ebru Şallı pizza tarifi için, ‘’Bu pizzayı yerken kilo vereceksiniz. Çünkü sadece 100 kalori.’’ ifadelerini kullandı. İşte, Ebru Şallı’nın herkesten sakladığı pizza tarifinin tüm detayları.

Kilo Aldırmayan Pizza İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

• Kaşar Peyniri (Yağlı veya yağsız)
• Lor Peyniri (2 yemek kaşığı)
• Domates Rendesi (Göz kararı)
• Yumurta Beyazı (4 adet)
• Kepekli Un (2 yemek kaşığı)
• Kabartma Tozu (1 paket)

Kilo Aldırmayan Pizza İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Kilo Aldırmayan Pizza Nasıl Yapılır?

1. Pizza tarifimize öncelikle kaşar peyniri rendeleyerek başlıyoruz. Pizzanızda olmasını istediğiniz kadar kaşar rendeleyebilirsiniz. Daha sonra lor peynirini de kaşar peynirinin içerisine ekleyerek karıştırmaya başlayalım.
2. Ardından 4 adet yumurta beyazını genişçe bir kaba alalım. Kepekli undan 2 yemek kaşığı kadar karışımımıza ekleyelim. Daha sonra kabartma tozunu da ilave edelim ve karıştıralım.
3. Bir önceki adımda hazırladığımız peynir karışımı ile bu karışımı birleştirelim. Bu sayede 100 kalorilik fit pizza hamurumuz hazır hale gelecektir.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye bu karışımı yayıyoruz. Önceden 220 dereceye ayarladığımız fırında 12 dakika kadar pişirmeye başlıyoruz.
5. Hamurumuz piştikten sonra üzerine domates rendesi sürerek kaşar lor karışımını üzerine ekliyoruz. Daha sonra hamuru tekrar fırına vererek 5-10 dakika kadar pişiriyoruz.
6. Kilo aldırmayan pizza için avokadolu dip sos da yapabilirsiniz. 

Kilo Aldırmayan Pizza Nasıl Yapılır?

Avokadolu Dip Sos İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

• Büyük Boy Olgun Avokado (2 adet)
• Taze Soğan (2 adet)
• Süzme Yoğurt (2 tatlı kaşığı)
• Sıkılmış Limon Suyu (1 tatlı kaşığı)
• Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
• Tane Karabiber (1 çay kaşığı)
• Deniz Tuzu (1 çay kaşığı)

Avokadolu Dip Sos İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Avokadolu Dip Sos Nasıl Hazırlanır?

1. Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız taze soğanları ince ince doğrayarak tarife başlıyoruz.
2. Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirerek kesikler atıyoruz. Avuç içinizde ters yönde çevirdiğiniz avokadoları kolayca iki eşit parçaya ayırabilirsiniz. Orta kısımda bulunan büyük çekirdeği bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkaralım.
3. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata tabağına keserek çıkartıyoruz. Kalan kabuk kısmını ise kullanmamak üzere çöpe atıyoruz.
4. Bir çatal veya mutfak robotu yardımıyla avokadoları ezerek püre haline getiriyoruz ve taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, karabiber ve ince çekilmiş tuzuyla karıştırarak sos haline getirelim.
5. Servis kaselerine aldığımız dip sosu, pizzamıza ekleyerek müthiş bir lezzet yakalıyoruz. Şimdiden afiyet olsun! 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış