3 Ağustos 2022 19:28 Güncelleme : 3 Ağustos 2022 19:28

Ehliyeti Olanlar Bunu Yapmazsa Yandı! Son Dakika Duyurusu Yapıldı Ceza Geliyor

Ehliyeti Olanlar Bunu Yapmazsa Yandı! Son Dakika Duyurusu Yapıldı Ceza Geliyor

Ehliyeti Olanlar için son gün, o borçlar ödenmezse faiz işliyor. Araç sahipleri için kritik gün geldi. Borcunu ödemek isteyenler mesai saatine kadar işlemleri bitirmeli.

Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiriyor. Yapılan duyuruya göre motorlu taşıtlar vergisi ödemesi yapmayın araç sahiplerinin yarından itibaren ödemeleri gerçekleştirmesi gerekiyor. MTV ödemelerin ikinci taksit ödemeleri yarından itibaren sona eriyor.
Ücretleri ödemeyen kişiler cezaya girecek. Bu nedenle de yeni dönemde ödemelerin faizi bir şekilde yapılmaması adına Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi tarihinde yapılmalı.

Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri 2 taksit şeklinde yapılıyor. İlk taksit Ocak ayında İkincisi ise Temmuz ayında gerçekleştiriliyor. Ödemeler için son tarih 31 Temmuz 2022 tarihi MTV ödemeleri www.gib.gov.tr üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Motorlu taşıtlar için 2 kıstas var. 

Aracın tescil edildiği tarih 01.01.2018’den önce ise aracın yaşı ve motor hacmine bakılarak bir ödeme çıkartılıyor. 01.01.2018 ve sonrasında bir tescil ise yaş motor hacmi ve aracın matrahına göre bir hesaplama yapılarak ödeme belirleniyor. 

MTV ödemeleri yılın 12 ayı yapılabiliyor. Geçmişe yönelik borçların ödenmesi vergi daireleri  ya da internet bankacılığı üzerinden yapılabiliyor. Borçların ödenmemesi gibi durumlarda ise faiz işlemi uygulanıyor.

1 Ağustos’a Ertelendi

Gelen son açıklamaya göre ödemeler 1 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. 1 Ağustos 2022 tarihine kadar ödemelerin yapılması durumunda herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacak.

Karayolları Trafik kanununda ki bir maddeye göre tescil edilmiş araçlar vergiye tabi olduğu aktarıldı. Motorlu taşıtlar vergi borcu olan Ocak ve Temmuz ayında mükelleflerin araç plakasına işlendiği belirtilerek mükellef vergi dairesinden ya da anlaşmalı bankalardan ödeme gerçekleştirilebilecek. Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti gecikmeye düşerse yani ödenmezse 2 takside gecikme faizi uygulanmaktadır.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış