18 Mayıs 2022 23:40 Güncelleme : 19 Mayıs 2022 10:42

Ekonomist İbrahim Kahveci Ülke İflasa Sürükleniyor Dedi Kötü Haberi Duyurdu Bu Bilgiler Açıklanmıyor

Ekonomist İbrahim Kahveci Ülke İflasa Sürükleniyor Dedi Kötü Haberi Duyurdu Bu Bilgiler Açıklanmıyor

İbrahim Kahveci’den kötü haber geldi. Kötü haberler veren İbrahim Kahveci’nin açıklamaları çok konuşulacak. Köşe yazısında ülkenin iflasa sürüklendiğini ifade eden Kahveci’nin açıklamaları okuyanları şaşırttı. Kur Korumalı Mevduat hakkındaki çıkarımlarıyla kötü haberler veren İbrahim Kahveci bu ifadelerini köşe yazısında yayınladı.

İbrahim Kahveci, Kur Korumalı Mevduat uygulamasından sebeple hızlı ve sert bir kur artışı olması durumunda ülkenin iflasa sürükleneceğini ifade etti. Kur korumalı mevduat hakkında analiz yapan İbrahim Kahveci, köşe yazısında şu cümleleri kullandı: “Mart ayında ödenen para ise 11 milyar 700 milyon liraydı. Böylece son iki ayda KKM farkı ödemesi 16 milyar 256 milyon liraya ulaştı” ifadelerini kullandı.

Risk Açıklamaları


Türk Lirası’nın dolara sigortalamanın büyük risk olduğunu söyleyen İbrahim Kahveci şu cümleleri kullandı: “Sert kurt artışı bir anda ülkeyi iflasa (çok yüksek para basmaya) getirebilir” dedi ve şunlardan bahsetti:

“Bu riski kim nasıl aldı bilemiyorum. Ama ülkesini çok düşündüğünü söyleyemem. Bu kadar risk kumar masasında alınmaz diye bu nedenle söylüyorum” ifadelerini kullandı.
Kur Korumalı Mevduat hakkında değerlendirmeleri okuyanları şaşırttı. İbrahim Kahveci, bu köşe yazısında birçok konuya değindi ve değerlendirme yaptı.

Risk Açıklamaları

KKM Hakkında Değerlendirmeleri


İbrahim Kahveci, nisan ayında KMK hesaplarına sadece Hazineden 4 milyar 555 milyon lira faiz farkı ödendiğini ifade etti ve “ Mart ayında ödenen para ise 11 milyar 700 milyon liraydı. Böylece son iki ayda KKM farkı ödemesi 16 milyar 256 milyon liraya ulaştı” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci’ye göre: “Ama durun… Bu ödeme Hazine’nin payına düşen ödemedir” dedi ve şöyle devam etti: ”Biliyorsunuz il döviz bozdurarak KKM hesabına geçenlere faiz-kur farkını Merkez Bankası ödeyecekti. Acaba Merkez Bankası ne kadar ödeme yaptı? Bilen var mı?” diye ekledi.

Kur Korumalı Mevduat hakkında köşe yazısı yapan İbrahim Kahveci değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin iflasa sürükleneceğini ifade ederken ardından çeşitli analizler de yaptı. Kötü haber veren İbrahim Kahveci’nin bu açıklamaları çok konuşulacak. 

KKM Hakkında Değerlendirmeleri

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış