18 Mayıs 2022 15:07 Güncelleme : 18 Mayıs 2022 15:07

Elinde Dolar, Gram Altın, Çeyrek Altın Tutanlar dikkat! Bu Saatten Sonra Her An Patlama Olabilir

Elinde Dolar, Gram Altın, Çeyrek Altın Tutanlar dikkat! Bu Saatten Sonra Her An Patlama Olabilir

Dolar bazlı yükseliş bugün itibari ile başladı. Doların 15 lira 92 kuruş olarak işlem gördüğü şu dakikalarda insanlar panik içerisinde Kapalıçarşı’da işlem yapmaya çalışıyor. İnsanımızın makus kaderi, 100 yıllık kara belası yine döndü dolaştı geldi. Ancak bu her şey için bir son değil, bir başlangıç. İşte ayrıntılar.

Amerikan dolarının saatler 11.00’i gösterirken işlem gördüğü tam tutar 15,92 lira ancak bu tutarlar bankalarda ve döviz bürolarında daha farklı. Gün ve saat itibari ile bir döviz bürosunda dolar alış 16,30 lira iken satış ise 16 lira 80 kuruşa kadar dayanabiliyor. Bankalarda da keza benzer durum söz konusu. Merkez Bankası’ndan 15,82 liraya satın alınabilen dolar için diğer bankalarda şu an için durum en azından 16 lira 10 kuruş civarında. Şu an tüm bankalar sabitlemiş gibi 16 lira ile 10 kuruş arasında bir fark koyabilmiş. Sanıyoruz Cumhurbaşkanlığı’ndan an itibari ile yasal tedbir getirildi. Ancak çeyrek altın için bunu söylemek çok zor ya da gram altın için. Çünkü bankalar gram altını şu an itibari ile en düşük 946 liradan satıyor. Bazı bankalar (Enpara, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans) haricinde tüm bankalar şu an çok pahalı konumda.  

Dolar ve Gram Altın Ne Kadar Olacak?

Böyle havalarda hem dolar hem de gram altın için panik yaratacak söylemler söylemeyi pek sevmiyoruz. Ancak gerçekten ne söylense panik havası yaratıyor. Artık yaratmalı da, kâr alacak olanlar için güzel bir seviye hem dolarda hem de altında. Ancak buradan döner mi sorusuna kişisel olarak hayır demek durumundayım, baskılama sürse de fiyat yükselişi devam edecek gibi görünüyor.  

Dolar ve Gram Altın Ne Kadar Olacak?

Dolar ve Altın Ne Zaman Düşer?

Ancak kış aylarına doğru çekilme olacaktır, Selçuk Geçer ya da İslam Memiş’in sürekli olarak bahsettiği yükselişlerden bir tanesi de tam olarak buydu işte. O insanları dinlemenin kazancı altından ve dolardan kâr olsa da ülkecek kaybediyoruz, bu elde edindiğimiz tüm kârlardan çok daha önemli bir durum.

Burada gördükleriniz yatırım tavsiyesi değildir. 

Dolar ve Altın Ne Zaman Düşer?

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış