1 Aralık 2022 10:55 Güncelleme : 1 Aralık 2022 10:55

Elinizdeki havuçları değerlendirin! 3 malzemeli havuç lokumunu kime ikram etseniz bayılıyor

Elinizdeki havuçları değerlendirin! 3 malzemeli havuç lokumunu kime ikram etseniz bayılıyor

Kışın gelmesiyle bol vitaminli havuç her yemeğe eşlik etmeye başladı. Çoğunlukla yemeklerde ve salatalarda kullandığımız havucu birde lokum olarak deneyin. Bol vitaminli kış sebzesi ile pratik bir şekilde enfes lezzetli lokumlar hazırlayabilirsiniz. Sadece 3 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka tarif defterlerinize not etmeyi unutmayın.

İster kahve yanına isterseniz de sade olarak tüketebileceğiniz bu kolum tarifini deneyen herkes çok seviyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli havuçlu lokum tarifini küçük büyük herkes çok seviyor. Kış sebzesi olan havucu taze taze lokum tarifinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 3 malzemeli ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lokum tarifine daha fazla beklemeden hazırlamaya başlayalım.

3 malzemeli havuçlu lokum tarifi için gerekli malzemeler;

3 adet havuç (500 gr)
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.

3 malzemeli havuçlu lokum tarifi nasıl hazırlanır?

Havuçları yıkadıktan sonra soyalım. Soyduğumuz havuçları ince ince dilimleyelim. Dilimledikten sonra bir tencereye alalım ve içerisine 2 su bardağı su ilave edelim. Havuç suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayıp suyunu çeken havuçları bilendırdan geçirelim ve püre haline getirelim. 

 Püre haline gelen havuçların üzerine toz şeker ve yarım su bardağı suyun içine nişasta eklenip karıştıralım. Havuçlu karışımımız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.

İstediğiniz şekilde olan bir kalıbı yağlayıp pişen havuçlu karışımı dökün ve düzgün bir şekil alması için düzeltin. Ardından kalıba döktüğünüz havucu buzdolabında yaklaşık 3-4 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz havuçlu püreyi 3-4 saat sonunda dolaptan alın ve ters çevirin. Havuçlu lokumu istediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığını ilave edin. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış