22 Şubat 2022 22:29 Güncelleme : 22 Şubat 2022 22:29

Emekliliği Mezarda Bekleyenlere Müjde! Daha Fazla Beklemeyeceksiniz. 50 Yaşında Emeklilik Müjdesi Verildi

Emekliliği Mezarda Bekleyenlere Müjde! Daha Fazla Beklemeyeceksiniz. 50 Yaşında Emeklilik Müjdesi Verildi

Emeklilikte yaşa takılanlara harika müjde! Peki, nasıl erken emekli olunur? Erken emekli olmak için aranan şartlar nelerdir? İşte detayları yazımızda…

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği o müjdeli haber geldi. Son zamanlarda çok sık gündeme gelen emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili haberlerde yapılacak çalışmalarda öncelikle kapsamın hedeflenmesi planlanıyor. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere ise daha sonra emeklilik şartlarının sağlanması bekleniyor.

Milyonlara Erken Emeklilik Müjdesi! 50 Yaşında Emekli Olabileceksiniz

Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konuların arasında emeklilik yaşı yer alıyor. Söz konusu kapsamın belirlenmesinde ön plana çıkan tarih 8 Eylül 1999 olarak belirlenmiştir. Nasıl emekli olunur? Erken emekli olmak için gereken şartlar ve koşullar nelerdir? Sorularının yanıtların hakkında bilgi vermeden önce erken emeklilik ile ilgili ayrıntılara değinelim. Yaşanan gelişmelere göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK lı olan erkekler için 25, kadınlar için ise 20 senenin geçmesi gereklidir.

Milyonlara Erken Emeklilik Müjdesi! 50 Yaşında Emekli Olabileceksiniz

Peki Nasıl Erken Emekli Olunur? Erken Emekli Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre erken emekli olma fırsatını yakalamak için işe giriş tarihine göre de 5000 ile 5975 arasında prim ödenmesi talep ediliyor. Pek çok kişiye ilgilendiren detaylara göre ise bağ-kur kapsamında emekli olanlara farklı kurumlarda sigorta yaptıranlar da ayrı hesaplanıyor. Son günlerde çok fazla gündeme gelen EYT kapsamının belirlenmesinden sonra emeklilik koşulları için farklı formüller geliştirilmiştir. Verilen detaylara göre ise SSK’lılarda pirimi az olanlara kısmi emeklilik, sene ve pirimini tamamlayanlara ise yaş şartı gerekmeden 50 yaş formülü ile emeklilik ile maaştan belli miktarda kesintinin gerçekleştiği Finlandiya modeli bu formüller arasında yerini alıyor. Gazetelerde aktarıldığına göre ancak emekliliği son 7 yıllık sigortalılık süresinde 4 sene en fazla hangi kuruma prim ödemişse oradan olacak. Bilgilere göre ise bunun için de 1261 günlük prim önem taşımaktadır.

Peki Nasıl Erken Emekli Olunur? Erken Emekli Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlara 5 formül

• Kısmi emeklilik formülü


• Emeklilik için yaş yerine sigorta ve sigorta süresine bakılması

• Kademeli emeklilik formülü

• Prim tamamlayarak emekli olma

• Emekliliğe kadar maaş kesintisi, emeklilik şartları tamamlandığı maaş kesintisiz devam edilmesi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış