21 Mayıs 2022 10:00 Güncelleme : 21 Mayıs 2022 10:00

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yıllardır Beklenen O Müjde Verildi! EYT İçin Tarih Sonunda Verildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yıllardır Beklenen O Müjde Verildi! EYT İçin Tarih Sonunda Verildi!

SGK prim ödemesini tamamlayarak yaş kriterine takılmış olan milyonlarca vatandaş, şimdilerde EYT sorununun ortadan kaldırılmasını büyük bir heyecanla bekliyorlardı. Devam eden süreçte konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşanmasa da geçtiğimiz günlerde açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, EYT sorunun tamamen ortadan kaldırılacağı tarihi söyledi. Bu haber, milyonlarca EYT'li vatandaşı adeta sevince boğacak gibi duruyor. İşte, EYT sorunuyla ilgili gelen en net açıklamaya dair merak edilen tüm detaylar ve çözümün getirileceği tarih.

Birçok vatandaş, yıllardır prim ödemesini yaparak SGK üzerinden emeklilik hakkı kazanmış olmasına rağmen yaş kriteri nedeniyle kazandığı haktan yararlanamıyordu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak adlandırılan bu vatandaş grubu, kendilerinin hak ettikleri emeklilik sürecinin sağlanmasını talep ediyorlardı. Şimdiye kadar yapılan çalışmalardan herhangi bir sonuç alınmamış olsa da EYT’li vatandaşlar için müjdeli haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde Başkent Kulisi programında konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, EYT hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu gelişme, emekliliği için yaş kriterini doldurmayı bekleyen vatandaşları bir hayli sevindirecek gibi duruyor. İşte, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tarafından yapılan son EYT açıklamasının merak edilen tüm detayları.

EYT İçin Sonunda Beklenen Açıklama Yapıldı!

Mehmet Acet tarafından hazırlanıp sunulan Başkent Kulisi, geçtiğimiz günlerde MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı ağırlamıştı. Akçay, ekonomi adına önemli açıklamalarda bulunurken enflasyon ve hayat pahalılığının kabul edildiğini söyledi. Üretim ve yatırımın üst noktalara çıkarılarak enflasyonun kısa sürede düşürüleceğini söyleyen Başkanvekili, hükümet olarak yeni hazırlıkların da yapıldığını açıkladı.

Konuşmasına devam eden Akçay, EYT sorunu için çözüm işlemlerinin devam ettiğini ve yakın bir süre zarfında emekliliğe hak kazanan vatandaşlar için yaş kriterinin de çözüleceğini ifade etti. Şimdilerde milyonlarca EYT’li vatandaş, hükümet kanadından gelecek açıklamayı merakla takip etmeye başladı.

EYT İçin Sonunda Beklenen Açıklama Yapıldı!

EYT Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hükümet kanadında birçok çalışmanın devam ettiğini vurgulayan Akçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in sözlerine atıfta bulunarak birkaç ay sonra EYT sorununun kalmayacağını ifade etti. Sorunun çözüm aşamasında olduğunu açıklayan Akçay, yaz aylarından sonra EYT’li tüm vatandaşların emeklilik haklarının sağlanacağını duyurdu. Bu haber, emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaş için adeta bir umut ışığı olurken şimdilerde birçok kişi, hükümetin gerçekleştireceği çalışmaları dört gözle takip etmeye başladı. 

EYT Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış