11 Şubat 2022 14:00 Güncelleme : 11 Şubat 2022 13:43

En Sonunda Bu da Oldu! Boş Baklava Satışa Çıktı! 19.90 TL Fiyatıyla İçi Boş Baklava Görenleri Şaşırttı

En Sonunda Bu da Oldu! Boş Baklava Satışa Çıktı! 19.90 TL Fiyatıyla İçi Boş Baklava Görenleri Şaşırttı

Ekonomik sorunların her geçen gün bir başka boyutunun yaşadığı Türkiye’ de görenleri şok edecek içi boş baklava piyasaya sunuldu. Özellikle de pek çok bayramda tüketilen ve yemek kültürümüzde bambaşka bir yere sahip olan baklava son haliyle herkesi şaşırttı.

Özellikle de Yunanistan’la pek çok kez nereye ait olduğu konusunda anlaşamadığımız baklava bu sefer de içinin boş olması ile gündeme geldi. Son günlerde yapılan zamlara yenilerinin de eklenmesi ile halkın alım gücü oldukça düştü. Bu durumdan en çok etkilenenler arasında ise başı esnaflar çekti ve maalesef ki bu olumsuz şartlar doğrultusunda daha önce görülmemiş bir yola başvuruldu. Daha önce baklavanın içine konulan Antep fıstığının maliyeti düşürmek için aslında bezelye ya da benzeri gıdalarla oluşturulduğu da gündeme gelmişti. Bu kez ise Antep fıstığı yerine konulan bezelyeyi bile yanına yaklaştırmayacak bir yol izlendi. İçi boş baklavalar piyasaya sürüldü. 

İçi Boş Baklava Yalnızca 19.90 Satışta

Bu durumdan halk son derece keyifsiz olsa da esnaf yapılabilecek en iyi alternatifi sunduklarını iddia ediyor. Yalnızca baklava hamurundan ve şerbetten oluşan bu yeni baklava formu ise 19.90 Türk Lirası olarak satışa sunuluyor. Bu yeni baklava çeşidini gören halk ve pek çok ünlü isim tepkili olsa da son dönemlerde bunun da yapılması pek çok kişiyi aslında çok şaşırtmışa benzemiyor. Özellikle tüm tüketim ihtiyaçlarına gelen katmerli zamlar baklavayla buluşunca katmerli baklava olarak halka sunuluyor. 

İçi Boş Baklava Yalnızca 19.90 Satışta

İçi Boş Baklavaya İlgi Çok Fazla

Yapılan incelemelere göre de boş baklavaya fazlasıyla ilgi olduğu görülüyor. Esnaf, bu içi boş baklava atılımı ile düşen satışlarını bir nebze de olsa yükseltmeyi hedefliyor. İçi boş baklava için pek çok gurme ve ünlü şefin de yapacağı yorumlar şimdiden merak konusu. Belki de bu tarif gastronomi sanatını farklı bir noktaya taşıyabilir konusu da pek çok kişi tarafından düşünülen ve dile getirilen bir konu durumunda.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış