21 Temmuz 2022 17:52 Güncelleme : 21 Temmuz 2022 17:52

Erken Bunamak İstemeyenler Bu Vitamine Dikkat! Eksikliği Beyni Erkenden Bitiriyor

Erken Bunamak İstemeyenler Bu Vitamine Dikkat! Eksikliği Beyni Erkenden Bitiriyor

Bu vitamin erken bunamaya sebep oluyor ve beynimizi köreltiyor. Bilim insanlarının bu açıklaması çok dikkat çekti. Erken bunamak istemeyenler bu vitaminin eksikliğine çok dikkat etmeliler.

Bilim insanlarından çok önemli açıklamalar geldi. Özellikle bu vitaminin eksikliği erken bunama yapıyor. Beynimizin körelmesine sebep olan bu vitaminin kullanımına çok özen göstermemiz gerekiyor. Yaş aldıkça çıkacak problemlerin önüne bu vitamin ile önceden tedbir almamız gerekiyor. İşte bilim insanlarının önemli uyarıları…

Bilim İnsanları Bu Vitaminin Üzerinde Durdular Erken Bunamaya Karşı Bu Vitamine Dikkat

Demans, düşünme, karar verme, hatırlama gibi yeteneklerimizin kaybı ile birlikte azalan bilişsel işlevlerimizi bir araya getirmektedir. Hastalığın ileriki zamanlarında günlük yaşamımızı derinden etkilemeye başlamaktadır. Demans, genel bir tabirdir ve bunama gibi birçok hastalıkları içine almaktadır. E az 65 yaş grubu yaşlı yetişkinleri etkilemekle birlikte normal bir yaşlılık belirtisi olarak kabul görmez. Yaşam standartlarıyla birlikte demans hastalığı ileriki zamanlarda artış gösterebilmektedir. Genel olarak yaşlı insanları etkileyen bu hastalık düşünce ve davranışların giderek değişmesine neden olmaktadır. Bu hastalığı engellemek bazı yöntemler bulunmaktadır.

Bilim İnsanları Bu Vitaminin Üzerinde Durdular Erken Bunamaya Karşı Bu Vitamine Dikkat

D Vitamini Eksikliği Ciddi Rahatsızlıklara Yol Açıyor

Güney Avustralya Üniversite’nin dünya çağında yaptığı bir çalışma sonucu bunama ve D vitamini arasında doğrudan bir bağlantı olduğu ortaya koyuldu. D vitamini ve beynimiz arasında bu bağlantı birkaç çalışmayla birlikte ortaya önemli veriler çıktı. D vitaminin düşük olması beynin hacmimizin daha düşük olmasına ve bununla birlikte erken bunama, felç riskli ile ilişkilendirildi. Analizler sonuncunda eksik olan D vitamini bunamayı tetiklediğini ve sebep olduğunu gösterdi. D vitamini eksikliği yaşam standartlarının düşmesine ve kişilerin sağlık sürecini olumsuz bir şekilde etkileyebileceği ortaya koyuldu.
Yetişkin kişilerde uzun süreli D vitamini eksikliği kasların zayıflamasına, kemik erimesine, kemik yapılarında bozukluğa neden olmaktadır. Raşitizm sonucunda el ve ayak bileklerinde kalınlaşma, göğüs kemiği deformesi, büyüme geriliği ve kalıcı olarak yapısal bozukluklara neden olmaktadır. D vitamini eksikliği hem çocuklarda hem de yetişkinlerde önemli ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır.

D Vitamini Eksikliği Ciddi Rahatsızlıklara Yol Açıyor

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış