16 Aralık 2022 17:30 Güncelleme : 16 Aralık 2022 17:30

Eşiniz gözünü sizden alamayacak! İşte cildi gençleştirme etkili kahve maskesinin yapılışı

Eşiniz gözünü sizden alamayacak! İşte cildi gençleştirme etkili kahve maskesinin yapılışı

Yaş aldıkça ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak ve daha pürüzsüz, sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler çeşitli bakım veya maske arayışına girebiliyorlar. Özellikle en sevilen içecekler arasında yer alan Türk kahvesi aynı zamanda cilt için de kullanılabiliyor. Peki, Türk kahvesi maskesi nasıl yapılır? Maskenin faydaları nelerdir?

En sevilen içeceklerden biri olan ve Türk kültürünün en önemli parçalarından biri de Türk kahvesidir. Lezzetine doyulamayan bu içecek aynı zamanda maske olarak da kullanılabiliyor. İşte Türk kahvesi maskesinin yapılışı ve faydaları…

Türk kahvesi maskesi

Türk kahvesi maskesini hazırlamak için; 1 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 yemek kaşığı süt ve 1-2 damla limon suyu kullanmak gerekir. Bu ürünleri bir kabın içinde karıştırdıktan sonra yüzünüze yavaş yavaş masaj yaparak yedirmeniz gerekir. Hafif ve nazik hareketlerle uygulamanız gereken bu maske hem cildin yağ oranını dengeleyecek hem de cildinize peeling işlemi görecektir. Cildinizi pürüzsüz ve sağlıklı görmek için uygulayabileceğiniz bu maskenin içine farklı ürünler de ekleyebilirsiniz. Kahve telvelerinin cildinizi çizmemesi için yavaş yavaş uygulamanız oldukça önemlidir.

Türk kahvesi maskesi

Türk kahvesi maskesi faydaları

Türk kültürünün en sevilen içeceklerinden biri olan Türk kahvesini içtikten sonra kalan telvesini maske olarak değerlendirmemiz mümkün diyebiliriz. Türk kahvesi maskesi cildi korurken aynı zamanda da cildin daha sıkı ve genç görünmesini de sağlayacaktır. Maske ciltteki kızarıklıkları, renk eşitsizliklerini veya lekelerin yok olmasını da sağlayacaktır. Özellikle düzenli kullanımda etkisi gözle görülürken, cildinizdeki değişim de fark edilecektir.

Kahve telvesini cildinize yavaş yavaş masaj yaparak yedirmeniz ve düzenli aralıklarla kullanmanız gerekir. Pütürlü yapısından dolayı cildinize peeling etkisi yaratarak cildinizde oluşan ölü derileri de yok edecektir. Cildinizi gençleştirme özelliği bulunurken aynı zamanda cildinizi derinlemesine de temizleme işlemi yapacaktır. Maskenin yanı sıra peeling yapmak isteyenlerin; 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve 1 tatlı kaşığı doğal zeytinyağını karıştırması gerekir. Macun kıvamına geldikten sonra bu peeling masaj yapa yapa uygulanır. Bir süre bekledikten sonra durulama işlemine geçilir. Bu maskeyi ve peelingi cilt yapınızı göz önünde bulundurarak uygulamanız gerekir. Mutlaka doktorunuza danışmadan uygulamamalısınız.

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış