18 Şubat 2022 14:32 Güncelleme : 18 Şubat 2022 14:02

Eski Türkler Bu Çorbayı İçiyordu! Bağışıklık Güçlendiren Toyga Çorbası Resmen Şifa Kaynağı

Eski Türkler Bu Çorbayı İçiyordu! Bağışıklık Güçlendiren Toyga Çorbası Resmen Şifa Kaynağı

Türk mutfağının en eski yiyeceklerinden olan toyga çorbasının tarifiyle karşınızdayız. Genellikle bayramlarda konuklara ikram edilen bu çorba, aynı zamanda oldukça şifalı. İşte o mucize çorbanın tarifi...

Günün her öğününde, hem sıcak hem de soğuk şekilde tüketebileceğiniz bu çorba, Türk mutfağının en eskilerindendir. Buram buram tarih kokan çorba aynı zamanda oldukça faydalı. Yöreden yöreye bazı malzemeler değişse de içerisinde yoğurt, yarma buğday, nohut gibi ana malzemelerden oluşan bu doyurucu yemek, vazgeçilmezleriniz arasında yerine alacak. Yapımı oldukça kolay, lezzeti sizi tatmin edecek toyga çorbasını nasıl yapacaksınız? Detaylar, yazının devamında yer alıyor...

Toyga Çorbası İçin Gereken Malzemeler

  • Yarım su bardağı kadar yarma buğday (önceden haşlanmış olmalı)
  • 1 su bardağı nohut (önceden haşlanmış olmalı)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 6 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Toyga Çorbası İçin Gereken Malzemeler

Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir tencerenin içerisine yoğurt, yumurta ve un koyulur. Bu malzemeler iyice karıştırılır, İyice homojenize olması için güzelce çırpılır.
  2. Tenceredeki bu karışımın üzerine su ve önceden haşlanmış olan yarmalar eklenir ve karıştırılır. Ardından ocağın altı açılır ve yemeğin kaynaması beklenir. Bu aşamada, tencerenin dibi tutmasın diye ara ara karıştırılır.
  3. Tencerenin içindekiler kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve daha önceden haşlanmış olan nohutlar tencereye eklenir. Bu haliyle yemek 15 dakika kadar daha pişirilir. Yemek piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
  4. Son olarak pişen yemeğin üzerine eklemek için yağ yakılır. Bunun için küçük bir tava ya da sos tenceresi kullanılabilir. İlk olarak 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya alınır, ardından tavaya kuru nane eklenir. Yağ ve nane güzelce kızdırılır. Ardından yakılan yağ, tenceredeki çorbanın üzerinde gezdirilerek dökülür. Ardından çorba birkaç tur karıştırılır. Böylece yakmış olunan yağ ve nane çorbaya güzelce karışır. Artık Toyga çorbanız hazır. Hepinize afiyet olsun!

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış