24 Kasım 2022 22:25 Güncelleme : 24 Kasım 2022 22:25

Evde browni yaparak çocuklarınıza sürpriz yapın! Hazır browni tadında evde browni tarifi

Evde browni yaparak çocuklarınıza sürpriz yapın! Hazır browni tadında evde browni tarifi

Çikolatalı tatlı severlerin en çok sevdiği lezzet olan browni tatlısını sizler için hazırladık. En leziz tatlılardan biri olan browniyi hazır almak yerine evde çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Evde hazırladığınız browniyi istediğiniz şekilde kendiniz ve misafirleriniz için sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Tarif defterlerinize mutlaka eklemeniz gereken bu tarifi deneyen herkes çok seviyor.

Her gün farklı denemek isteyenler için harika bir browni tarifi ile geldik. Bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. Yapımıyla oldukça pratik olan bu tatlı çikolata serverler için harika bir lezzet sunuyor. Yanına ister güzel bir çay ya da dondurmayla ikram edebilir kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirebilirsiniz. Küçük büyük herkesin sevdiği bu tatlıyı henüz denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Malzemeleriniz hazırsa bu eşsiz lezzete daha fazla beklemeden başlayalım.

Hazır tadında enfes browni tarifi için gerekli malzemeler;

200 gr tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 su bardağından biraz az toz şeker
70 gr bitter çikolata
170 gr sütlü çikolata

Arası için:
100 gr beyaz çikolata
60 gr böğürtlen
40 gr fındık kırığı 

Lezzetli browni tarifini nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak tereyağını eriterek başlayalım. Bir tavada tereyağını eritelim ardından ocaktan alıp içerisine çikolataları ekleyelim ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.

Geniş bir kapta yumurta ve şekeri iyice karıştıralım. Üzerine eleyerek un, kakao ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edelim. Çikolatalı karışım ile yumurtalı karışım birbirine ekleyelim ve eşit şekilde karışmasını sağlayalım. Fırını fansız bir şekilde 170 derece ısıtalım.

Ardından orta boy borcama yağlı kağıdı serelim ve hazırladığımız harcın yarısını dökelim. Üzerine fındık parçaları, beyaz çikolata ve böğürtleni eşit şekilde yerleştirelim.

Diğer kalan kısmınıda üzerine ilave edelim ve 30 dakika kadar pişirelim. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis ederken mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış