14 Şubat 2022 19:00 Güncelleme : 14 Şubat 2022 16:37

Evde Profiterol Yapmak Çok Kolay! İşte Ev Yapımı Profiterol Tarifi!

Evde Profiterol Yapmak Çok Kolay! İşte Ev Yapımı Profiterol Tarifi!

Profiterol tatlısı, yıllardır sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Enfes lezzet, son zamlardan sonra adeta cep yaktığı için hanımlar evlerinde profiterol tatlısını kendi başlarına yapmaya çalışıyorlar. Biz de sizlerin işini hafifletmek için en lezzetli profiterol tatlısı tarifini hazırladık. Hem de uygun fiyatlı malzemelerle. Şimdiden afiyet olsun!

Profiterol tatlısı, uzun yıllardır pastanelerden alınan ve yemeklerden sonra ağızların tatlanmasını sağlayan lezzetlerin başında gelmektedir. Çikolatalı tatlı sevenlerin sıklıkla tercih ettikleri bu lezzet, hem yazın hem de kışın servis edilebilmektedir. Son günlerde adeta cep yakan profiterol tatlısı, artık evlerde de yapılabiliyor. Üstelik her evde olan uygun fiyatlı malzemelerle…

Evde profiterol yapmak, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Bir araya getirdiğiniz malzemelerle uygun adımları izlediğiniz taktirde çikolatalı leziz bir profiterol tatlısı ortaya çıkarabilirsiniz. Üstelik sadece 50 dakika içerisinde müthiş kremalı profiterol tatlılarımız hazır. İşte, sizler için hazırladığımız evde profiterol tatlısı. 

Evde Profiterol Tatlısı İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Profiterol İçin;
• Su (1 su bardağı)
• Un (1 su bardağı)
• Margarin (125 gram)
• Yumurta (3 adet)
Krema İçin;
• Süt (2.5 su bardağı)
• Un (3 yemek kaşığı)
• Şeker (1.5 çay bardağı)
• Yumurta (1 adet)
• Vanilya (1 paket)
Üzeri İçin;
• Çikolata Sosu (1 paket)

Evde Profiterol Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. Profiterol tatlısı hazırlamak için ufak bir tencerede margarine 1 bardak su koyup kaynatmaya başlayarak işlemlere başlıyoruz.
2. Yağ erimeye başlayınca 1 su bardağı un ekleyerek 2 – 3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Sürekli karıştırma işlemi yorucu olacaktır fakat hamurun kaliteli olması için sürekli karıştırmaya özen göstermeniz gerekiyor.
3. Hamuru 2 – 3 dakika boyunca sürekli karıştırdıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyelim.
4. Hamur dinlendikten sonra 3 tane yumurtayı hamurun içerisine kırmamız gerekiyor. Bu adımda dikkat etmemiz gereken nokta, 3 yumurtayı da kırıp aynı anda hamura yedirmeye çalışmayın. Her ne kadar yorucu olsa da her yumurtayı hamura tek tek yedirmeye çalışın. Bu işlem tamamlandıktan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olacağız. Ayrıca hamurun kabarması için iyice karıştırılmış olması da şart. Bu nedenle karıştırma işlemine özen göstermemiz gerekiyor.
5. Bütün yumurtaları kırıp hamura yedirdikten sonra hamuru 10 dakika daha dinlenmeye bırakıyoruz.
6. Daha sonra tepsiyi yağlayarak kaşık yardımıyla hamurdan ceviz tanesi kadar parçalar kopartalım ve aralarında en az 2 cm boşluk olacak şekilde paylaştıralım. Parçaların tam bir yuvarlak olmasına özen gösterelim ve şeklinin düzgün olması için gerekirse elimizle şekil verelim.
7. Daha sonra önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında parçalar haline getirdiğimiz hamuru ortalama 40 dakika kadar pişmeye bırakalım.
8. Hamurlar hazır olduktan sonra tatlının kremasını da hazırlamamız gerekiyor. Vanilya dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye atarak kremayı pişiriyoruz, kremanın pişmesiyle üzerine vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
9. Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölüyoruz ve hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduruyoruz.
10. Tüm profiterolleri krema ile doldurduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun! 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış