26 Kasım 2022 15:03 Güncelleme : 26 Kasım 2022 15:03

Evde yapın doya doya yiyin! İşte pastanelerin meşhur Sarıyer böreği tarifi

Evde yapın doya doya yiyin! İşte pastanelerin meşhur Sarıyer böreği tarifi

Börek tarifleri arasında en meşhuru Sarıyer böreği olabilir. Mükemmel kıymalı iç harcıyla yiyenlerin bir daha yemek istediği böreği evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız böreği sabah kahvaltılarında ya da akşam yemeklerinde sunumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Meşhur Sarıyer böreğini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dillerden dillere dolaşan efsane lezzet için biraz vakit harcayarak  ortaya efsane bir lezzet çıkarabilirsiniz. Kıymalı iç harcı ve lezzetli tarifiyle tadan herkesin yeniden denemek istediği Sarıyer böreğini pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeden tarifi hazırlamaya başlayalım.

Meşhur Sarıyer böreği için gerekli malzemeler;

25 adet baklavalık yufka
İç harcı için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
1 adet kuru soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Aralarına sürmek için;

100 gr tereyağı
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
Üzeri için;

Kalan sos

Meşhur Sarıyer böreği nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak kıymalı harcımızı hazırlayarak başlayalım. Orta boy bir tava çıkaralım ve içerisine yemeklik olacak şekilde soğanları küp küp doğrayalım. Doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine kıymayı ilave edelim. Kıymalarımızın rengi döndükten sonra baharatlarımızı ilave edelim ve bir iki dakika kadar daha karıştırmaya devam edelim ve ardından ocaktan alalım. Sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim ve kaseye alalım.

Üzerine süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım. Ardından yufkanın ilk katını tezgaha alalım ve fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürelim.

Sonraki 4 yufka için aynı işlemi yapalım ancak son katın üzerine yağ sürmeyelim. Yağ sürmediğiniz katın  uzun kenarına kıymalı iç harçtan ekleyelim ve rulo şeklinde sarıp u şeklini verelim.

Diğer yufkalarıda 5'erli olacak şekilde hazırlayalım. Kalan sosu üst kısmına sürelim ve fırına yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Pişen börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış