25 Mayıs 2022 20:45 Güncelleme : 25 Mayıs 2022 20:45

Evi Olmayanlara 3 Bin Lira Kira Yardımı Yapılacak! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor! Hemen Başvuru Yapın

Evi Olmayanlara 3 Bin Lira Kira Yardımı Yapılacak! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor! Hemen Başvuru Yapın

Son zamanlarda kira fiyatlarına yapılan zamlar herkesin canını sıkarken devlet tarafından önemli bir hareket geldi. Bakanlıklar vasıtası ile ev sahibi olmayan kişiler için yeni bir öneri gündeme gelmesi ile müjdeli haber dikkatleri üzerine çekti.

Evi olmayan kişiler için son zamanlar da birbirinden farklı yeni tasarı formülleri kiracılar için umut kaynağı oldu. Son zamanlarda artış gösteren kiraların yanı sıra kiracılar geçinme güçlüğü çekerken kiralarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’dan gelen yeni bir öneri sayesinde vatandaşlarımız için 3 bin TL’lik kira destek ödemesi sunulması gerektiğine dair önemli detaylar gündeme geldi. Meclise sunulan bu yasa teklifinin kabul olması durumunda ihtiyaç sahibi olan ve ev sahibi olmayan bireyler için kira destek ödemeleri sunulacağı bildirildi. Mayıs ayı kira enflasyon zam oranı 34,46 olarak belirlenmesinin ardından kiracıların korktukları başlarına geldi. Ancak bu duruma dur demek amacıyla Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı kiracılara destek olmak için çalışmalara başladığına dair önemli detayları aktardı. 

3 Bin TL’lik Kira Desteği Verilecek

Son zamanların büyük bir merak içerisinde beklenen yeni yasa teklifinin kabul edilmesi durumunda ihtiyaç sahibi olan aileler mutluluktan havalara uçacak. Eğer yasa teklifi kabul edilir ise ev kiralarını kolay bir şekilde ödeme fırsatını bulmak isteyen vatandaşlarımız bu zorlu süreç içerisinde rahat geçinmenin fırsatını bir nebzede olsa yaşayacak. Kira zam oranlarının her geçen gün artış göstermesi gözleri korkuturken son zamanların en çok konuşulan konuları arasında bulundu. Kira yardımı yapılması konusunda önemli detayların aktarılması ile birlikte bu yeni yasa teklifi büyük bir merak konusu oldu. Meclise sunulan bu teklifin biran önce sonuçlanması için önemli talepler oluşturuldu. 

3 Bin TL’lik Kira Desteği Verilecek

Yasa Teklifi Kabul Edildi mi?

İhtiyaç sahibi ve ev sahibi olmayanlar için kira desteğinin sunulacağına dair önemli detayların gündeme gelmesinin ardından 3bin TL değerinde kira desteğinin kabul edilip edilmediğine dair önemli detaylar açıklandı. Yasa teklifinin sunulması ile beraber mecliste henüz net bir karar alınmadı. Konu ile ilgili önemli gelişmeler gelmesi durumunda detayları sizlere aktarmak isteriz. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış