16 Eylül 2022 21:30 Güncelleme : 16 Eylül 2022 21:30

Facebook Kullananlar Buna Dikkat! Eğer O Uygulama Varsa Hesabınız Tehlikeye Girebilir

Facebook Kullananlar Buna Dikkat! Eğer O Uygulama Varsa Hesabınız Tehlikeye Girebilir

Facebook kullanıcıları için önemli bir uyarı geldi. Kötü amaçlı yazılım barındıran bu uygulamayı hemen silmeniz gerekiyor. Facebook bilgilerinizi ele geçiren bu uygulama tam 1 milyondan fazla indirildi. Facebook kullanıcıları alarma geçti. Bilgileriniz çalınıyor.

Facebook, sosyal medya uygulamalarından en çok kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Birçok kişinin kullandığı bu uygulamada olan bilgileriniz bazı kötü amaçlı uygulamalar tarafından çalınıyor. Facebook kullanan kişilerin dikkat etmesi gereken o uygulama telefonunuzdaysa geç kalmadan hemen silmeniz gerekiyor. 1 milyondan fazla kişinin indirdiği bu kötü amaçlı uygulamayı Google Play Store da kaldırdı. İşte kötü amaçlı o uygulama…

Facebook Kullananlara Dikkat Edin Bilgileriniz Çalınıyor

Facebook birçok kişinin yakında takip ettiği uygulamalardan birisidir. Facebook kullanan kişilerin dikkat etmesi gereken o uygulama gündeme damgasını vurdu. Kullanıcının kişisel verilerine ulaşan ve kötü amaçlarda kullanmak isteyen o uygulamayı telefonunuzdan silmeniz gerekiyor. Son çıkan haberlere göre Facebook kullanıcılarının bilgilerini çalan o uygulamanın ismi PIP Pic Camera Photo Editör. Nasıl bir yazılıma sahip olduğu henüz açıklanmasa da Facebook kullanıcılarının bilgilerine erişerek, çaldığı belirtiliyor.

Facebook kullanıcılarının kişisel verilerine ulaşan bu uygulama verilerin ardından dolandırmak için adeta bir ortam hazırlıyor. Google Play Store’dan kaldırılan bu uygulama daha önce 1 milyondan fazla indirildi. Uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı fakat bu uygulamayı daha önce indirdiyseniz Facebook verilerinize ulaşmış olabilir. Bunun için şifrenizi değiştirmeniz öneriliyor.

Facebook Kullananlara Dikkat Edin Bilgileriniz Çalınıyor

Bu Uygulamayı İndirenler Şifrelerini Değiştirsinler

Facebook kullanan kişileri ilgilendiren bu açıklamanın ardından şifrenizi değiştirmeniz öneriliyor. Bu uygulama şu an Google Play Store’da yer almıyor fakat daha önce indirdiyseniz güvenlik amaçlı Facebook şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor. Kötü amaçlı yazılı olan bu uygulama 1 milyondan fazla kişi tarafından indirildi. Kötü amaçlı yazılı olan bu uygulamayı DR. WEB tespit etti. Bu uygulamanın yanında ZodiHorocope, Wild & Exotic Animal Wallpaper, Magnifier Flaslight gibi uygulamalarda telefonunuzun pil ömrünü tüketmesine ve istenmeyen reklamların çıkmasını sağlıyor. Aynı zamanda da cihazınızda kişinin isteği dışında değişiklikler yapmaktadır.

Bu Uygulamayı İndirenler Şifrelerini Değiştirsinler

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış