15 Şubat 2022 17:00 Güncelleme : 15 Şubat 2022 15:55

Faizsiz Kredi Kampanyası İçin e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapın! 100 Bin Liraya Kadar Kredi Verilecek

Faizsiz Kredi Kampanyası İçin e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapın! 100 Bin Liraya Kadar Kredi Verilecek

KOSGEB, bu yıl da kredi vermeye devam ediyor. Faiz ve geri ödeme olmadan, e-Devlet üzerinden bu krediye başvuru yapabilmeniz mümkün. İşte habere dair detaylar...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) aracı olduğu 100 bin TL’lik krediye başvuru şartları belli oldu. Pandemi sürecinde sıkıntı çeken işletmeler için verilmekte olan bu krediye e-Devlet üzerinden başvuru yapmak mümkün olacak. Yeni personel alımı yaparak istihdam sağlayacak işletmelere, faiz uygulamadan 100 bin TL kredi verilecek. Ayrıca bu kredinin ödemesi ise 2 yıl sonra başlatılacak.

Krediye Başvuru Şartları Nedir?

Krediye başvuru yapabilmek için, yeni mezun kişilerden işletmelere personel alımının olması gerekiyor. Böylece gençler için istihdam olanağı yaratılırken, diğer yandan işletmelere de destek veriliyor. Bu uygulamada özellikle kadın istihdamı desteklenmekte. Yeni mezun kadın istihdamı için 110 bin TL’lik bir kredi verilirken, yeni mezun erkek alımında 100 bin TL kredi veriliyor.

Diğer yandan bu girişim, pandemi sürecinden olumsuz etkilenmiş olan küçük işletmelerin varlığını sürdürebilmesini de sağlamayı hedeflemekte. Bu krediden faydalanabilmek için, yeni mezuların, kadınların ve gençlerin istihdamı gerekiyor. İşletmelerin, personel alımında 1981 ve sonrasında doğan kişileri seçmesi önemli bir kriter. Diğer yandan istihdam edilen kişiler yeni mezun olması, daha önce hiç çalışmamış olması ya da geçtiğimiz 3 sene içerisinde 6 aydan daha fazla çalışmamış olması da bir diğer kriter.

Yukarıda sayılan bu kriterlere uygun birini istihdam eden işletmelerin, alım yaptıkları kişiyi tam 1 sene boyunca çalıştırması da gerekiyor. Bu yönüyle proje, çalışanların da güvence altına alınmasını amaçlıyor.

Krediye Başvuru Şartları Nedir?

Başvuru Süresi Ne Zaman Kadar

İşletmeler, bu şartları yerine getirme taahhüdü ile 31 Mart tarihine kadar projeye başvurabilecek. Başvuru işlemleri ise e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Başvuruları onaylanmış işletmeler, kısa süre içerisinde kredi ödemelerini alabiliyorlar. Verilen sayılara göre, şuana kadar bu projeye yaklaşık 30 bin adet işletme başvuruda bulundu. Bununla birlikte 60 bin kişinin de istihdam edilmesi planlanıyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış