23 Kasım 2021 19:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:10

Kekik Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor! Kullananlar Daha Uzun Yaşıyor

Kekik Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor! Kullananlar Daha Uzun Yaşıyor

Kekik suyunun birçok faydası var. Özellikle ağız sağlığı için mutlaka kullanılmalı. Peki diğer yararları neler. İşte hepsi haberin detayında...

Kekik, insan sağlığı için pek çok faydaya sahip şifalı bir bitki türüdür. Kırmızı ve beyaz renkli çiçeklere sahip olan kekik pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Besin değeri oldukça yüksektir; içinde birçok yararlı vitamin ve mineral bulundurur. Bu şifalı bitkinin yağı, suyu, çiçekleri ve yaprakları pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Örneğin; belirli bir miktarda kekiğin yağı, özellikle saç ve cilt sağlığını korumak için çok faydalıyken, yine belirli bir miktarda kekik suyu ağız ve diş eti sağlığını korumak için çok faydalıdır.

Kekiğin faydaları konusuna gelecek olursak yine çok fazla alanda fayda sahibidir. Örneğin kansere karşı etkili bir koruyucudur, bağışıklık sistemine güçlendirmede oldukça yardımcıdır, dispraksi  (yani motor planlama güçlüğü) tedavisinde etki sahibidir, sindirim sisteminde oluşan zorlukları kolayca halleder, göz sağlığını korur, solunum yolu rahatsızlıklarına yardımcı olur ve en önemlisi kalp sağlığını korur.

Devamı Diğer Sayfada

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış