7 Ocak 2022 12:10 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:44

Bu Belirtiler Varsa Kesinlikle Test Yaptırın! Omicron Sanılandan Daha Sinsi Çıktı!

Bu Belirtiler Varsa Kesinlikle Test Yaptırın! Omicron Sanılandan Daha Sinsi Çıktı!

Son zamanlarda dünya gündemini sarsan yeni varyant Omicron her geçen gün daha tehlikeli bir hal alıyor. Vaka sayıları inanılmaz derecede yükselirken Türkiye'de 70 bine dayandı. Omicron ile ilgili açıklamalar ise uzman isimlerden nihayet geldi. Omicron ilk bulguları ise kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen gibi olabileceği söyleniyor. İşte tüm detaylar...

Koronavirüste Omicron varyantı dünyada tedirginliğe yol açtı. Son günlerde dünyada ve Türkiye'de yaşanan artışlarda Omicron varyantının etkili olduğunun altı çizildi. Türkiye'de Omicron'un da etkisiyle vaka sayısı 70 bine dayanırken uzman isimlerden önemli bir açıklama geldi. Omicron varyantının tespit edilmeden önce kendini deri bulgularıyla kişide kendini gösterdiğini, bu bulguların kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen gibi olacağı belirtildi.

OMICRON'DA BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 'Omicron' varyantı tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Kartal, 'Omicron' varyantındaki deri tutulumlarının daha çok çocuk ve gençlerde görüldüğünü belirterek, "Covid-19'da genç ve çocuklarda pek bulgu olmuyordu. Burada bir farklılık var. Deri tutulumu daha farklı ve yüzde 20 oranında görülüyor. Deri bulguları özellikle kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen dediğimiz şikayetlerle karşımıza çıkıyor. Bunlar da daha çok diz, dirsek ve ayaklarda görülebiliyor. Yine deride kabarık, hafif yanma ile karakterize kaşıntılı, biraz ağrılı olabilen kırmızı ve morumsu kabarıklıklar da olabiliyor. Bunlar da ellerde morarma olursa oksijen ihtiyacı olduğu ve acil duruma sebebiyet vereceği için önemli. Bunlar da çocuklarda daha sık görülmekte" diye konuştu.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış