21 Ocak 2022 09:59 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:35

Temel Gıda Etiket Fiyatlarında Büyük Adım! KDV Düzenlenmesi Yolda!

Temel Gıda Etiket Fiyatlarında Büyük Adım! KDV Düzenlenmesi Yolda!

Son zamanlarda kur nedeniyle sürekli olarak artış gösteren etiketler neredeyse her saat başı değişime uğruyordu. Bu olay üzerine KDV düzenlenmesine gidileceği düşünülürken halka nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu. Temel gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlerin etiketinde büyük oranda azalma bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla KDV’de sadeleştirme yapılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tüm taraflardan görüş toplarken temel gıda başta olmak üzere tüm alanlarda uygulanan KDV yeniden ele alınıyor. Edinilen bilgiye göre, tüketiciden üreticiye tüm tarafları rahatlatmak için KDV oranlarında sadeleştirmeye gidilecek.

KDV ORANLARINDA BİR ARTIŞ OLMAYACAK

Yapılan çalışmalarda, mevcut durumda yüzde 1, yüzde 8 ve 18 olarak uygulanan KDV oranlarının tek bir hanede toplanması da ele alındı. Ancak, KDV oranlarının tek haneye indirilmesi konusunun ilk etapta pek mümkün olmadığı kaydedildi. Konuyla ilgili yapılacak olası bir düzenlemede KDV oranlarında bir artış olmayacağı ifade edildi. Çalışmayla tüm tarafların rahatlatılması hedefleniyor.

Haberin devamı için tıklayın
1

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış