22 Kasım 2022 18:02 Güncelleme : 22 Kasım 2022 18:02

Goldman analistleri dolar için yükseliş tarihini verdi! İşte o zaman diliminde dolarda beklenen rakamlar

Goldman analistleri dolar için yükseliş tarihini verdi! İşte o zaman diliminde dolarda beklenen rakamlar

Goldman Sachs analistleri doların Asya para birimleri karşısında önümüzdeki 3 ila 6 ay içinde dolar kuru ile ilgili dikkat çekici tahminlerde bulundu. ABD enflasyon verisinin açıklanması ile bir hayli çalkantılı günler geçiren dolar kurunda tahminler art arda gelmeye devam ediyor.

Yıl sonuna doğru altın ve para piyasalarında yaşanan hareketli günler devam ediyor. Ülkelerin yıl sonu verilerini açıklamaları ile toparlanma sürecine giren altın ve para piyasaları ABD enflasyon verisi ardından sert iniş ve çıkışlar yaşadı. Yaşanan bu hareketlilik yatırımcıların kafasında birçok soru işareti oluşturdu. Goldman analistleri dolar için yükseliş tarihini verdi! İşte o zaman diliminde dolarda beklenen rakamlar...

Önümüzdeki 3 ila 6 aylık dönemde tablo netleşecek

Goldman Sachs Group, dolar kurunun güçlenmesi için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. FED faiz politikaları ve ABD enflasyon verileri ile daha şekillenecek olan piyasa ile ilgili önümüzdeki 3 ila 6 ayı işaret ederek, BloombergHT'nin aktardığına göre, Danny Suwanapruti’nin de aralarında bulunduğu analistler, “ABD dolarının zirvesinin zamanlamasını tahmin etmek kolay değil ancak önümüzdeki 3-6 aylık dönemde Fed’in faiz oranlarıyla ilgili daha net bir tablo ortaya çıktığında zirve yapacak” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki 3 ila 6 aylık dönemde tablo netleşecek

Doların zirve yaşayacağı tarih konusunda tartışmalar sürüyor

Dolar kurunun Fed faiz politikaları ile netlik kazanacağı düşünülüyor. Son açıklanan verilerin istenildiği gibi gelmemesi ardından dolar kurunda sert düşüşler yaşanırken altın kurunda yükselişler göze çarptı. Bu hareketli günlere ilişkin analistler önümüzdeki yarım yıla dikkat çekiyor. Görüşler noktasında henüz bir anlaşmaya varılmış değil. Fed'in politika sıkılaştırması gelecek yıl sona erecek olmasıyla, doların zirvesinin zamanlaması konusundaki tartışma yoğunlaşıyor. Morgan Stanley bu ay ABD dolarının bu çeyrekte zirve yapması gerektiğini ve 2023'te düşeceğini söyledi. FED sonuçları ile yakından ilgili olan dolar kuru önümüzdeki günlerde daha şekillenecek gibi görünüyor.

Etiketler

Gündem   Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış