13 Haziran 2022 11:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:00

Güneşte Yüzü Kararanlar Bu Yöntemleri Denesin! İşte Güneş Kararması İçin İpuçları

Güneşte Yüzü Kararanlar Bu Yöntemleri Denesin! İşte Güneş Kararması İçin İpuçları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yüzümüzde oluşan kara lekeler de oldukça rahatsız edici sorunlardan biridir. Özellikle yüzümüzde oluşan bu lekeler göz önünde olduğu için birçok kişi için sorun oluşturmaktadır.

Bu kara lekeler için birçok kozmetik ürünleri olsa da doğan yöntemler de işe yaramaktadır. Bu lekeler genellikle çok fazla güneş ışığına maruz kaldığımız zaman oluşmaktadır. İşte evde deneyebileceğiniz o yöntemler:

Pirinç Suyu

Yüzümüzde oluşan kara lekelerin geçmesi için en etkili yöntemlerden biri de pirinç suyudur. Pirinç suyunu düzenli bir şekilde kullandıktan sonra lekelerin renginin açıldığı gözlemlenmektedir. Özellikle Asyalıların kullandığı bu yöntem oldukça popüler yöntemlerden biridir. Pirinç suyunu hazırlamak için ilk olarak pirinçleri sıcak suda bekletmeniz gerekir.

Pirinç suyu soğuduktan sonra süzerek yüzünüze uygulayabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra yüzünüzü yıkamanız gerekir. Düzenli kullanımda cilt rengini ve lekelerin rengini açılmasını sağlayacaktır. Pirinç suyundan sonra cildinizi düzenli bir şekilde nemlendirmeniz gerekmektedir. Nemlendiricinizi masaj yaparak uygulamanız gerekir.

Pirinç Suyu

Maya Maskesi

Cilt lekelerini yok eden yöntemlerden biri de mayadır. Maya maskesi çok fazla tercih edilen yöntemlerden biridir. Maskeyi hazırlamak için gerekli malzemeler:

  •  1 yumurtanın akı
  •  Kuru maya
  •  Ilık su

Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra mayanın iyice erimesine dikkat etmelisiniz. Maya maskesini yüzünüze nazik bir şekilde uygulayın. Maske kuruduktan sonra yavaş yavaş durulama işlemi yapın. Bu maskeyi haftada bir defa yapmanız önerilmektedir. Maya maskesinden sonra cildinizi iyice nemlendirmeniz çok önemlidir. 

Maya Maskesi

Yeşil Sebze Tüketimi

Yüzünüzdeki lekelenmelerin geçmesi için en etkili yöntemlerden biri de yeşil sebzeler tüketmektir. Bunun için maydanoz, dereotu, marul, lahana, roka vb. sebzeler tüketilmelidir. Yeşil sebze tüketmek cildinize parlaklık katacaktır. Cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayan bu sebzeler cildinizi onaracak ve lekeleri de yok edecektir. Özellikle koyu lekelerin renginin giderek açılmasını sağlarken, cildinizin hücrelerinin de yenilenmesini sağlayacaktır. Düzenli olarak yeşil sebze tüketmeli, cilt bakımı yapmalı ve nemlendirmelisiniz. Bu sebzeleri isterseniz içecek olarak da tüketebilirsiniz. Yeşil sebzeler vücudunuzdan toksinleri atacak ve hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır.

Yeşil Sebze Tüketimi

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış