21 Ekim 2021 14:33 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:58

Araç Sahipleri Dikkat! 6 Hafta İçinde Aracına Bunları Yapmayan Ceza Ödeyecek!

Araç Sahipleri Dikkat! 6 Hafta İçinde Aracına Bunları Yapmayan Ceza Ödeyecek!

Her gün binlerce kişi aracıyla trafiğe dâhil oluyor. Bir şekilde trafiğe dâhil olan bireylerin dikkat etmesi gereken ve bilgilendirilmesi şart olan bir konu olan araç lastiklerini değiştirme zamanının geldiğinden ve maruz kalmak istemeyeceğiniz ceza tutarını sizler için derledik.

Her gün binlerce kişi aracıyla trafiğe dâhil oluyor. Bir şekilde trafiğe dâhil olan bireylerin dikkat etmesi gereken ve bilgilendirilmesi şart olan bir konu olan araç lastiklerini değiştirme zamanının geldiğinden ve maruz kalmak istemeyeceğiniz ceza tutarını sizler için derledik.

Son 6 haftalık süre cezayla uğraşmamanız için bunu bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Aksi takdirde cezaya maruz kalmamanız imkânsız ve bununla birlikte kış soğuklarında yolların buz tuttuğu zamanlarda yaz lastiklerinizle bir yere kımıldamanız mümkün olmayacaktır.

Tüm araç sahiplerini hususi ya da ticari fark etmeksizin ilgilendiren bu husus 01 Aralık - 01 Nisan tarihleri kış lastiği kullanımı için belirlenen zaman aralığıdır. Geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü yine aynı tarihler arasında zorunlu kış lastiğinin taktırılması konusunda uyarılarda bulunmuş ve kamu spotları yayınlamıştı.

Ceza Tutarı Ne Kadar?


Örneğin, ülkemizde her yıl 01 Aralık tarihi itibariyle kolluk kuvvetlerinin yapacağı denetimlerde kış lastiğinizi taktırmamış olmanız halinde 2021 yılı için ceza tutarı 835 Türk Lirası olarak belirlendi. Sadece ceza için değil, araç kullanan kişinin can ve mal güvenliğine için önemli bir yer tutar.

Kış Lastiği Alma Nedenleri


Kullanılmaya devam edildiği takdirde yaz lastiğinde düşük sıcaklıkta daha çok aşınma olduğu için kış lastiği kullanılmalıdır.
Araç kullananların büyük bir çoğunluğu yüksek güvenlik sunuyor.
Yeni tip kış lastiklerinin üzerinde çiviler bulunur. Bu çivi buzlanma koşullarında yol tutuşu konusunda ekstra güvenlik sağlamaktadır.
Kış lastiklerinin sırt kısımları daha geniş olup, kış mevsiminde yol, tepe ve virajlarda yol tutuşu hassasiyeti için lastiğe kavrama özelliği veren ve kar birikintisi en aza indirecek fazla kanallarda bulunmaktadır 
Türkiye’de özellikle ticari araçlar için kış lastiği büyük önem taşımaktadır.
 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış