21 Ekim 2021 15:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:58

Son Dakika: Doğalgazını Yakmayana Büyük Ceza Kapıda! Her Konut Doğalgaz Yakmak Zorunda! İşte Yeni Karar

Son Dakika: Doğalgazını Yakmayana Büyük Ceza Kapıda! Her Konut Doğalgaz Yakmak Zorunda! İşte Yeni Karar

Her geçen gün soğumakta olan havaların ve artış gösteren hastalıkların önüne geçmek için doğalgazı yakma sezonu başlamış bulunmaktadır. Doğalgaz yakma durumu evin durumuna göre ayarlanabiliyor. Fakat yeni dönemde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle komşuların birbirinden davacı olması da artış göstermektedir.

Her geçen gün soğumakta olan havaların ve artış gösteren hastalıkların önüne geçmek için doğalgazı yakma sezonu başlamış bulunmaktadır. Doğalgaz yakma durumu evin durumuna göre ayarlanabiliyor. Fakat yeni dönemde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle komşuların birbirinden davacı olması da artış göstermektedir. Doğalgazı yakmayan komşudan dolayı doğalgazı yakanların kabarık fatura sorunu ile karşı karşıya kaldığını görebilmek mümkündür. Bu durumun önüne geçmek ve ortadan kaldırmak için doğalgazı yakmayan komşunun da doğalgazı yakmaya başlaması gerekir. Aksi durumlarda mahkemelik olma durumu ile karşı karşı kalınabilir.

Doğalgaz Ne Zaman Yakılır?

Yeni dönemde meydana gelen doğalgaz yakma-yakmama polemiği her geçen gün artış gösteren bir durum haline gelmiş bulunmakta. Bu durumun önüne geçmek ve mağduriyeti ortadan kaldırabilmek adına şartı konulmuştur. Hava sıcaklığının 15 derece ve altına düşmesi durumunda herkesin doğalgazı yakma zorunluluğu getirilmiştir.

Aksi durumlarda doğalgazı yakanların mahkemeye başvurması ve şikayetçi olmasından dolayı komşunun ceza alması mümkündür. Normal şartlar altında hava sıcaklığının 15 derecenin üstünde olması durumunda kişi istediği zaman doğalgazını çalıştırabilir. Fakat bu durumda komşunun doğalgazı yakmamasından dolayı faturanın kabaracağını göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Komşuluk hakkı gereğiyle şikayetçi olmamak ve orta yolu bulmak her zaman için daha doğru ve sağlıklı sonuçları beraberinde getirecektir.

Komşusuna Göre Daha Fazla Yakarsa Ne Olur?

Son zamanlarda gündemde var olan konu arasında yer alan doğalgaz yakma sorunu vardır. Doğalgazın yanması veya yanmaması herkes için sorun olmaya başladı. Özellikle çocuğu olan ebeveynlerin, doğalgazı daha fazla yakmaktadırlar. Hava sıcaklığının 15 derecenin altına düşmesiyle sonucunda herkes doğalgazı yakmak zorunda kalıyor. Doğalgazı yakmayanın faturası, doğalgazı yakanların faturasına yansıyor. Bu yüzden doğalgazı yakarken bu durumu göz önünde bulundurmak gerekir.

 

Komşuluk Hakkı Gereği Şikayetçi Olmamak

Günümüz şartlarında komşuluk hakkının göz önünde bulundurulması ve herhangi bir husumetin yaşanmaması adına her zaman için orta olun bulunmasında fayda vardır. Hasa sıcaklığının 15 derece ve altına düşmesi durumunda doğalgazı yakma zorunluluğu mevcuttur. Bu gibi durumlarda her iki tarafında mağdur olmaması adına orta yolun bulunması gerekir. Şikayetçi olmak veya olmamak kişinin elinde var olan bir durumdur.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış