23 Ekim 2021 09:41 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:56

Meteorolojiden Uyarı Gecikmedi! Hava Sıcaklığı Vatandaşı Hazırlıksız Yakalayabilir! Sıcaklıklar Bir Anda 10 Derece Birden Düşebilir!

Meteorolojiden Uyarı Gecikmedi! Hava Sıcaklığı Vatandaşı Hazırlıksız Yakalayabilir! Sıcaklıklar Bir Anda 10 Derece Birden Düşebilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar sonucunda 2021-2022 yılının kış sezonunun sert geçeceği tahminler arasında yer aldı. Yapılan açıklamaya göre pazar günü başlayacak olan dondurucu soğuklar ülkemizin kuzeyi ve iç kesimlerinde etkili olarak 6-10 derece arasında bir düşüşe neden olacak.

Resmi internet sitesinden açıklamada bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında sıcaklıkların ani bir düşüş ile havaların soğuyacağını duyurdu. Yapılan tahminlere göre ise pazar gününden itibaren ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası etkili olarak soğuk ve yağışlı günler bizleri bekliyor olacak. Mevsim normalinin üzerinde seyir eden hava sıcakları ise pazar günü itibariyle 6-10 derece arasında bir düşüş yaşayacağını, gelecek haftadan itibaren ise normal mevsim sıcaklıklarının 4-6 derece altında seyredeceği de tahminler arasında yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklama sonrasında ise pazar günü sıcaklıkların düşmesi beklenirken Marmara'da sağanak yağış bekleniyor. Pazar, pazartesi ve salı günleri ise Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde de sağlan ve kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış