24 Ekim 2021 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:55

Sadece Emeklilere Özel Tek Seferlik 3000 TL Ödemeler Yapılıyor! Mutlaka Alın Telafisi Kesinlikle Yok

Sadece Emeklilere Özel Tek Seferlik 3000 TL Ödemeler Yapılıyor! Mutlaka Alın Telafisi Kesinlikle Yok

Bankalar vatandaşlara özel olarak bir takım ödemeler sunabiliyorlar. Bunlardan birisi de emeklilere özel olarak verilmekte olan bu ödemeler.


Bankalar vatandaşlara özel olarak bir takım ödemeler sunabiliyorlar. Bunlardan birisi de emeklilere özel olarak verilmekte olan bu ödemeler. Bankalar bu ödemeleri direk olarak hesaplara aktarmıyor. Yapılan başvurular ile birlikte değerlendirme sürecinden geçilmesiyle birlikte vatandaşların hesaplarına direk olarak aktarılıyor. Bu nedenle öncelikli olarak başvurunun yapılması hususuna uzmanlar dikkat çekiyor.

Banka Bu Hizmeti Veriyor mu?


3 Bin TL ödemenin alınması için iki şart bulunuyor. Bunlardan ilki ilk olarak emekli olmanız gerekmektedir. Yani halen çalışmakta olan vatandaşların bu ödemeleri almaları mümkün değildir. İlk şartın yerinde olması durumunda ikinci konuya dikkat edilmesi gerekecektir. Maaş almakta olduğunuz bankanı bu hizmeti veriyor olması ayrı bir şarttır. Yani her banka bu noktada hizmet sağlamakta olan bir tutum içerisinde bulunmayabilir. Emekli olmanız durumunda ve bankanızın bu ödemeleri yapan bir tutum takınması ile birlikte sadece emeklilere özel tek seferlik 3000 TL ödemeler olarak dikkat çekilmekte olan tutarları alabilirsiniz. Binlerce emeklinin faydalanmış olduğu bu imkanı sizler de değerlendirebilirsiniz.

Artı Para


Bankaların bir kısmı emeklilere özel olarak artı para hizmeti sunmaktadır. Yani hesaplarına maşları ile orantılı olacak şekilde bir bakiye tanımlaması yapmaktadır. Böylece para lazım olması durumunda emekliler bu tutardan faydalanabilirler. Her hangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmadan bu paraları kullanabilirler. Ödemeler ise maaşlarının hesaplarına aktarılmasıyla birlikte otomatik olarak tahsil edilir. Ani olarak paraya sıkışmanız durumunda bu paranın kullanılması mümkündür. Faizli bir şekilde kullanılan bir miktar olduğu unutulmamalıdır. Bir sonraki ay ödenecek tutar içerisine faiz de eklenmektedir. Bankalar müşterilerinin kredi puanına göre farklı tutarlarda artı para eklemesi yapabilmektedir. Bu tutarların talep ile birlikte artırılması da mümkündür. Aynı zamanda verilen bu hakkın iptal edilmesi de sağlanabilir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış