24 Ekim 2021 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:55

5 Çayına Tatlı Arayanlara Sufle Tarifi! Bu Tarif Çok Hoşunuza Gidecek! Misafirlerinizi Şaşırtmaya Ne Dersiniz

5 Çayına Tatlı Arayanlara Sufle Tarifi! Bu Tarif Çok Hoşunuza Gidecek! Misafirlerinizi Şaşırtmaya Ne Dersiniz

Sufle, özellikle kışın çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Hem akışkan kıvamı hem yoğun lezzeti sayesinde oldukça beğenilen bir tatlıdır. Bu tarif, herkes tarafından suflenin en çok tercih edilen ve beğenilen tarifi olacaktır.

Sufle, özellikle kışın çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Hem akışkan kıvamı hem yoğun lezzeti sayesinde oldukça beğenilen bir tatlıdır. Bu tarif, herkes tarafından suflenin en çok tercih edilen ve beğenilen tarifi olacaktır.  Çikolata sevenlerin bayılacağı, enfes bir sufle tarifidir. Aynı zamanda az malzemeli bir tariftir. Özellikle aniden gelen misafirler için kolayca yapılabilecek bir tariftir. 

Malzemeler


Bir adet yumurta 
Bir çay bardağı toz şeker 
Bir çay bardağı süt 
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir paket vanilya 
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu 
Üç yemek kaşığı un 
Üç yemek kaşığı kakao 
Bitter çikolata 
Su
Pudra şekeri

Yapılışı 

Bir tencereye, sufle kaplarının yarısına gelecek şekilde su koyulur. Ocağın altı açılarak su kaynamaya bırakılır. Bu sırada sufle hazırlanır. Öncelikle yumurta ve şeker mikser yardımıyla rengi beyazlayana kadar çırpılır. Daha sonra üzerine süt eklenir ve yeniden çırpılır. Üzerine yağ, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Hepsi güzelce karışana kadar çırpılır. Daha sonra, bu karışım sufle kaplarına dökülür. Orta kısımlarına birer parça bitter çikolata koyulur.

Daha sonra kaynayan suyun içerisine sufle kapları yerleştirilerek, tencerenin kapağı kapatılır. Beş dakika ile sekiz dakika arasında kaynatılır. Akışkan olması isteğe göre değiştirilebilir. Daha sonra sufleler servis tabağına alınır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Tatlılar, sıcak şekilde servis edilir. Afiyet olsun. 

Püf Noktası 


Kabartma tozunun bir paket konulmamasının nedeni suflenin kek şeklinde olmasını engellemektir. Pişirme süresi tatlının akışkan olma durumunu değiştirir. Üç dakika da kaynatılsa yeterli olur. Fakat oldukça akışkan olur. 

Servis Önerisi 
Sufle, sıcak tüketildiği için yanında dondurma ile servis edilince birbirini tamamlar. Görsel olarak da, daha zengin bir görüntü ortaya çıkar. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış