24 Ekim 2021 12:53 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:55

Emeklilerin Zam Oranı Sızdırıldı! Binlerce Emeklinin Beklediği Zam Ne Kadar Olacak? İşte O Rakam

Emeklilerin Zam Oranı Sızdırıldı! Binlerce Emeklinin Beklediği Zam Ne Kadar Olacak? İşte O Rakam

Ocak ayı itibariyle gelecek olan zam emeklilere memurlar tarafından merak ediliyor. Yapılacak zammın ne olduğu ile ilgili birçok spekülasyon var.

Ocak ayı itibariyle gelecek olan zam emeklilere memurlar tarafından merak ediliyor. Yapılacak zammın ne olduğu ile ilgili birçok spekülasyon var. Ocak ayındaki maaş zamanın önemi Öncelikle enflasyon zammının da maaşa eklenecek olması. Yıl sonu itibariyle Enflasyon beklentisi 17.63 olarak tespit edildi. Tespitin doğru olması ile birlikte en düşük olan emekli maaşı 2624 TL'den 2846 TL'ye yükselecekm 2000'den sonra emekli olan kişiler için ise 1626 TL'den 1764 TL'ye kadar bu miktar çıkacak.

8.46 zam geliyor

Öncelikle yapılan tahminler doğrultusunda emeklilerin zam oranı ortalama olarak tespit edildi. 10.63 olan enflasyon beklentisi ile birlikte emeklilerin alabileceği maaş zammı 8.46 olacak. Bilindiği üzere tahminler doğrultusunda Ocak ve 7 ay itibariyle zamlar veriliyor.

3 Kasım önemli tarih

3 Kasım tarihi itibarıyla açıklanacak olan enflasyon verileri emeklilerin oldukça önem ile beklemiş oldukları veri. 10 itibariyle TÜİK tarafından yapılacak açıklama doğrultusunda emeklilerin alacağı zam büyük ölçüde belli olacak. Önceki aylardaki enflasyon toplamları ile birlikte bu aydaki açıklanacak olan enflasyon ile birlikte net rakam ortaya çıkacak. Böylece tahminler doğrultusunda değil direkt olarak hesaplama noktasında emeklilerin maaşı hesaplanacak.

Emekli zammı

2 yılda bir devlet tarafından açıklanan emekli maaşlarına yapılacak zamlar maaşlara yansıtılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra ayrıca enflasyon farkı da devlet tarafından vatandaşlara ödenmektedir. Böylece devlet memurunun ve emeklisini enflasyona karşı ezdirmemeyi hedefler. Geçtiğimiz senelerde başta olmak üzere 6 ayda bir olarak verilmekte olan memur ve maaş zamlarına enflasyon farkında eklenmektedir. Anlaşılan 3 veya 4 oranı dışında ortalama olarak bir bu kadar fark da her zaman için enflasyondan gelmektedir. 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış