25 Ekim 2021 13:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:52

Otomobil İle İlgili Büyük Değişiklik! Değer Kaybı Varsa Direk Paranızı Alın! Değer Kaybı Artık Sorun Değil

Otomobil İle İlgili Büyük Değişiklik! Değer Kaybı Varsa Direk Paranızı Alın! Değer Kaybı Artık Sorun Değil

Birçok araç sahibi aracın tamirinden sonra ya da kaza geçirip tekrar tamir ettirdikten sonra araç fiyatının düştüğünü bilmektedir. 

Birçok araç sahibi aracın tamirinden sonra ya da kaza geçirip tekrar tamir ettirdikten sonra araç fiyatının düştüğünü bilmektedir. Özellikle kaza sonrası araçlar daha zor satılmakta ve daha ucuza satılmaktadır. Bu sebeple otomobilde meydana gelen değer düşüklüğünü ortadan kaldırmak ve vatandaşın mağduriyetini önlemek için önemli bir adım atıldı.

Araçta değer kaybı trafik kazası sonrasında meydana gelen hasar ile aracın pazar fiyatının düşmesini ifade etmektedir. Online platformlarda gerekse ikinci el araç satan yerlerde aracın hasarsız olması veya kazasız olması öngörülmektedir ve aracın kazalı oluşu ikinci el pazar değerinde etkilemektedir. Bunlar da aracım hiçbir eksikliği olmasına rağmen araç hasar gördüğü için fiyat olarak değeri düşmektedir. Yeni yapılan düzenleme kapsamında vatandaşlar sigorta şirketlerine bunu tanzim etmek amacıyla başvuruda bulunabilirler.

Araç Değer Kaybı


Bu uygulamadan birçok vatandaşın haberi yokken aslında araç kullanan ve aracı olan herkesi yakından ilgilendirmektedir. O paranın geri alınması mümkündür. Ülkemizde her gün binlerce hasar görmüş araç satışa sunulmaktadır. Özellikle kaza sonrasında hasar oluşan araçların ikinci el piyasasında değerinin düştüğü de bilinmektedir. Bu durum tanımsal olarak vasıta değer kaybı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak vasıta değer kaybının telafi edilmesi artık mümkün. Kazalarda hasar gören araçların maliyetleri sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır.

Bu durum suçlu olan aracın sigortası tarafından ödeniyor. Ayrıca ödenen ücretin yeterli gelmemesi durumunda şikayet edip hakkınızı arama imkanınız da bulunmaktadır. Uzun süredir araç zarar tazminatı ile alakalı birçok soru gelmektedir. Kimileri değer kaybı tazminatını nasıl alacağını sorarken, şikayet ettiği halde alamamaktan şikayet etmektedirler. Son süreçte özellikle ikinci el piyasasındaki araç fiyatlarının yükselmesi ile bu durum daha sık gündeme gelmeye başladı. Ayrıca her hasara tazminat ödenmediğini de bilmeniz gerekmektedir. Değer kaybı tazminatı ne demektir. Kaza sonrasında zarar gören aracın kayıtlarında hasarlı araç olarak geçmesi onarım yaptığının görülmesi aracın değerinin düşmesi anlamına gelmektedir.

Değer Kaybı İadesi


Bu araç devrinde yaşanan düşük sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Her sürücü değer kaybı tazminatı alabilir mi? Öncelikle değer kaybı tazminatı alabilmeniz için kazada kusursuz olmanız gerekmektedir. Değer kaybı tazminatı nasıl hesaplanır? Aracın bedeli üzerinden hasar boyutuna kilometresine kullanım amacına bakılarak hesaplanmaktadır. Araçtaki tüm hasarlar tazminat şirketi tarafından ödeniyor mu? Araçtaki tüm hasarlar tazminat şirketi tarafından ödenmemektedir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış