24 Ekim 2021 22:20 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:52

Dolar Gece Gece Kalpten Götürmeye Niyetli! Tarihi Rekor Görüldü! Dolar Ne Kadar?

Dolar Gece Gece Kalpten Götürmeye Niyetli! Tarihi Rekor Görüldü! Dolar Ne Kadar?

Son dönemde kötüye giden ekonomimizin sonucu olarak, Türk Liramızın dolar karşısında eriyişi endişe verici oluyor. Asya piyasalarının da açılması ile haftaya şimdiden rekorlar başlayan dolar TL karşısında 9,74'ü gördü.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı sonrası dolar şahlanmıştı. Geçtiğimiz hafta 10 büyük elçinin Avrupa İnsan Hakları Mahkesmesi kararlarının uygulanması konusunda ortak açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçilerini 'istenmeyen kişi' ilan etti.

10 Büyükelçinin istenmeyen kişi edilmesi çıkışna dolar kuru yurtdışı piyasaların açılmasıyla 9,74’ü gördü.

Neler Olmuştu?

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilecek... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan konuya Eskişehir Millet Bahçesi ve diğer projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada değindi.

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi" diyen Erdoğan, "10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne sanıyorsunuz. Burası Türkiye... Burası öyle bir kabile devleti değil. Anlı şanlı Türkiye" dedi.

"Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı'na gelip talimat veremezsiniz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler."

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış