25 Ekim 2021 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:52

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi! Eve Gelen Misafir Bu Tarifi Sizden İsteyecek! Masterchef Özel Tarifi! Paylaşmak Yok

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi! Eve Gelen Misafir Bu Tarifi Sizden İsteyecek! Masterchef Özel Tarifi! Paylaşmak Yok

Yağ çekmeyen muhteşem bir fırında köfte tarifi sizi bekliyor. İçeriğinde yer alan sebzelerle harmanlanan köfteler hem hafifliği hem lezzetli tadıyla damakları şenlendirecektir. Fırında pişirildiği için yağlı hissi oluşturmayan fırında köfte yeni favori yemeğiniz olmaya hazırdır.

Yağ çekmeyen muhteşem bir fırında köfte tarifi sizi bekliyor. İçeriğinde yer alan sebzelerle harmanlanan köfteler hem hafifliği hem lezzetli tadıyla damakları şenlendirecektir. Fırında pişirildiği için yağlı hissi oluşturmayan fırında köfte yeni favori yemeğiniz olmaya hazırdır. Yapımı zahmetsiz ve bir o kadar da lezzetiyle sizi hayran bırakacak olan fırında sebzeli köfte tarifimiz sizlerle.

Malzemeler;


·         750 gram orta yağlı kıyma

·         1 adet orta boy soğan

·         Bir kâse ıslatılmış ekmek içi

·         3 diş sarımsak

·         Yeteri kadar tuz

·         2 çay kaşığı karabiber

·         1 çay kaşığı kimyon

·         3 adet orta boy patates

·         2 adet kapya biber

·         2 adet orta boy domates

·         İsteğe bağlı kekik, pul biber

Hazırlanışı;


Öncelikle köftemizi yoğurmak için malzemelerini hazırlayalım. Kıymayı derin bir kaba alalım. Üzerine soğanı ve sarımsakları rendeleyelim. Yeteri kadar tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 çay kaşığı karabiberi de harcımızın içerisine koyalım. Islatılmış ekmek içimizi de kattıktan sonra köftemizi yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteyi buzdolabına kaldıralım yarım saat kadar dinlensin. Diğer bir yandan patateslerin kabuklarını soyalım ve halka halka dilimleyelim. 

Kapya biberleri de istenen boyutlarda doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve halka şeklinde dilim yapalım. Dinlenen köftemize istediğimiz gibi şekil verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Önce patatesleri tepsiye dizelim. Üzerlerine ve yanlara köfteleri yerleştirelim. Biberleri ve domatesleri de koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kontrol ederek pişirme işlemi uygulayalım. Köfteleri kurutmamaya özen gösterelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası; Köfte harcımızı mutlaka dinlendirelim. 

Servis Önerisi; Fırında sebzeli köftemizi yanında pirinç pilavı ve ayranla servis edelim.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış