26 Ekim 2021 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 11:51

Destekleri Tek Tek Araştırmayın! Hepsi Tek Listede Açıklandı! Araştıra Yapmanıza Artık Gerek Yok!

Destekleri Tek Tek Araştırmayın! Hepsi Tek Listede Açıklandı! Araştıra Yapmanıza Artık Gerek Yok!

Başta dar gelirli ailelere, yaşlılara, öğrencilere olmak üzere devlet tarafından pek çok vatandaşa sosyal destek yapılmaktadır.

Başta dar gelirli ailelere, yaşlılara, öğrencilere olmak üzere devlet tarafından pek çok vatandaşa sosyal destek yapılmaktadır. Ayrıca bu sosyal destekler artarak devam ediyor. Asker aileleri ve ihtiyaç sahibi kadınlara da bu kaynaklardan destek sunuluyor. Dar gelirli vatandaşa destek kapsamında bütçe öne  çıktı. 2022 yılı bütçesi dikkate alınarak düşük gelirli, emekli, yaşlı, kamu çalışanı, işçiler sosyal hakları korunması amacıyla  104.2 milyar lira ödenek ayrıldı.

Devlet Destekleri

Bu ödenek içerisinde kredi burs özel okul desteği harç ödemesi gibi desteklerde bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan görüşmeler neticesinde 2022 yılı kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. Eğitim ve Sosyal hizmetlere ağırlık verilirken 2022 yılında toplumun beklentileri karşılanmaya ve vatandaş odaklı bütçe geliştirilmeye devam ediliyor. Özellikle geliri düşük olan emekli, yaşlı, kamu çalışanı, işçi hakları korunurken 104.2 milyar lira ödenek ayrıldı.

Ödemeler Yapılıyor

Öğrenciye, dar gelirliye, yaşlıya destek verilecek. Öğrencilere kredi, burs, okul desteği, harç ödemesi veriliyor. Ödeme gücü olmayan vatandaşlar için sağlık, fatura ödemeleri, 65 yaş üstü, bakıma muhtaç olan kişiler için ödenekler, engelli vatandaşı evde bakım desteği, engelli taşıma giderleri gibi bütçeler ayrılırken, dar gelirli ailelere elektrik tüketim desteği kapsamında 2.4 milyar lira katkı verilecek. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere çocuklarına öğrencilerine 2.5 milyar liraya yakın ekonomik destek ayrıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe komisyonu görüşmeleri yarın itibariyle başlıyor.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay yarın itibariyle plan ve bütçe komisyonundaki tekliflere sunum yapılacağı duyuruldu. Sunumun ardından komisyon üyelerini hazırlıkları için komisyon çalışmalarına yaklaşık 1 hafta ara verileceği, 26 ekim itibariyle de genel görüşmenin başlayacağı belirtilirken bütçedeki bazı çalışmaların başlıkları da duyuruldu. Sosyal Güvenlik harcamaları kapsamında kaynak olarak 104 milyar, 200 milyon lira ayrılırken bütçenin yüzde altısı sosyal harcama için ayrılmaktadır. 65 yaş aylığı engelli aylığı kapsamında 15.6 milyar lira ayrılırken ödeme gücü olmayan vatandaşların sağlık giderlerini gelecek yıl da devlet karşılayacaktır. Bu yılın bütçesinde bu kapsamdaki vatandaşlar için 16 milyar liralık bütçe ayrılırken gelecek yıl bu tutar 23.4 milyar liraya çıkacağı da vurgulandı.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış